Hardlopen

Waarom de juiste hardlooponderkleding zo belangrijk is

hardlooponderkleding

Tijdens het hardlopen wil je zo comfortabel mogelijk kunnen bewegen. Alleen dan kan je alle aandacht en energie richten op het hardlopen. Daarom is de juiste hardlooponderkleding erg belangrijk. Het maakt het verschil tussen een fijn rondje hardlopen of gegeïrriteerd raken.

Hardlooponderkleding moet naadloos zijn

Wat belangrijk is voor onderkleding, is dat deze naadloos moet zijn. Dit voorkomt schuurplekken tijdens het hardlopen. Vooral bij langere duurlopen is het belangrijk dat de onderkleding naadloos is en en goed aansluit op het lichaam. Hoe langer je hardloopt, hoe geïrriteerder de huid raakt. Je kan ook eventueel extra smeren om gevoelige plekken op de huid extra bescherming te geven.

Voor zowel heren als dames is er speciale hardlooponderkleding. Van heren boxers tot aan dames hardloop-bh's. Zelf loop ik de Performance boxer van Bjorn Borg. Sindsdien heb ik geen last meer van schuurplekken aan de binnenkant van mijn benen. Normaal kreeg ik rond de 10 kilometer last van een geïrriteerde huid.

Draag tijdens hardlopen geen onderkleding van katoen

Een ander belangrijk aspect van hardlooponderkleding is dat het zweet moet kunnen afvoeren. Katoen houdt veel vocht vast en is daarom niet geschikt om in hard te lopen. Goede hardloopondergoed is van polyester en kan het vocht goed afvoeren.

Omdat het zweet goed kan worden afgevoerd, ontstaat er ook minder wrijving en heb je minder kans op onderkoeling. Als het zweet in de onderkleding blijft hangen dan is de kans dat je te snel afkoelt groot. Hier heb je dus geen last mee met de juiste hardlooponderkleding.

Speciale thermo hardlooponderkleding

Je hebt ook speciale hardlopenondergoed voor de koudere dagen. Het thermo hardloopondergoed houdt je lichaamstemperatuur op peil en sluit de kou buiten. Dit type hardloopondergoed zijn als hemden en als onderbroeken te verkrijgen en het zorgt ervoor dat je ook in de koudste temperaturen comfortabel kan hardlopen.

Gebruik jij ook speciale hardlooponderkleding tijdens het hardlopen en heeft het jouw geholpen met het voorkomen van een gevoelige huid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *