Hardloopschema's

Makkelijk aan een hardloopschema houden

Makkelijk aan een hardloopschema houden - Hoe blijf je gemotiveerd?

Je wilt beginnen met een hardloopschema. Misschien wordt het je eerste, maar het kan ook dat je je doel al bereikt hebt en zoekt naar een nieuw exemplaar. Hoe kan je jezelf makkelijk aan je hardloopschema houden en weet je zeker dat je het doel bereikt dat je voor ogen hebt?

Zoek een realistisch hardloopschema

Voordat je begint aan een een nieuw hardloopschema, moet je er eerst een hebben die bij je past. Verdiep in de hardlooptrainingen en welke basisconditie je nodig hebt. Een hardloopschema dat te makkelijk of eigenlijk te moeilijk is, werkt demotiverend.

Juist een hardloopschema waarbij je de grenzen opzoekt en waarbij je progressie boekt geeft vernieuwde energie. Dat maakt de hardlooptrainingen leuker en interessanter om te lopen.

Er zijn veel verschillende hardloopschema's op internet te vinden, van bankhangers die er graag af willen tot aan ultramarathons. Er zal dus zeker een hardloopschema bij zitten dat speciaal bij jou past. Kan je toch geen goed hardloopschema vinden? Dan kan je er altijd nog één zelf maken.

Loop hetzelfde trainingsschema met een hardloopmaatje

Het is altijd beter een stok achter de deur te hebben. Als je hetzelfde hardloopschema met een hardloopmaatje loopt, is het niet zo makkelijk om de hardlooptrainingen af te zeggen. Daarnaast is het ook nog eens gezellig en doe je net dat stapje extra tijdens de trainingen.

Doel behaald? Beloon jezelf

Met een hardloopschema werk je weken of zelfs maanden naar een specifiek doel. Door van tevoren jezelf een beloning te beloven kan dat extra motivatie geven. Niet alleen in alle trainingsweken, maar ook op de dag wanneer je doel wilt bereiken. Je behaalt dan niet alleen je hardloopdoel, maar ook een mooi cadeau wat je jezelf hebt beloofd als je doel hebt bereikt. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Vind jij het makkelijk om je aan een hardloopschema te houden? Of sla je stiekem een aantal hardlooptrainingen over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *