Home » Hardlopen » Hoe vind je de beste hardlooproutes in de buurt?

Hardlopen

Hoe vind je de beste hardlooproutes in de buurt?

Hardlooproutes in de buurt vinden

Beginnen met hardlopen is niet zo lastig. Je trekt je hardloopschoenen aan en gaat naar buiten om een eindje te gaan rennen. Nu je toch aan het rennen bent, wil je natuurlijk wel een leuk rondje lopen. Hoe vind je echter de beste hardlooproutes in de buurt? Het geweldige aan hardlopen is juist dat de je de mooiste plekken kan ontdekken.

Zelf op ontdekkingsreis gaan om de beste hardlooproutes in de buurt te vinden

Een van de beste manieren om leuke hardlooproutes in de buurt te vinden, is toch echt door zelf op pad te gaan. Je zal versteld staan van de bijzondere plekken die er rondom je huis te vinden zijn. Neem eens een andere afslag tijdens je huidige rondje of loop naar een natuurgebied bij jou in de buurt. Vooral tijdens duurlopen leg je aardig wat kilometers af. Je kan de ene keer naar noorden lopen en de volgende keer juist naar het zuiden.

Op deze manier ontdek je allerlei leuke en nieuwe hardlooproutes in de buurt en omdat ze dichtbij zijn, kan je deze rondjes vaker lopen.

Hardlooproutes in de natuur vinden

Je bent waarschijnlijk op dit artikel gekomen omdat je juist zocht naar hardlooproutes. Gelukkig zijn er tal van manieren om hardlooproutes te vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mooi rondje in het natuur, dan heeft Natuurmonumenten een geweldig aanbod.

Deze kant-en-klare hardlooproutes lopen via de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ze zijn opgedeeld per provincie, zo kan je dus makkelijk een leuke trailrun in de buurt vinden.

Probeer eens hard te lopen via fietsknooppunten

Een andere leuke manier om van je huidige hardlooprondje af te wijken zonder te verdwalen is het fietsknooppunten-systeem te gebruiken. Door heel Nederland zijn deze knooppunten te vinden. Je kan vooraf al je hardlooproute uitstippelen en via de aangegeven knooppunten lopen.

Mijn Youtube Trailrunning channel cover

Het fijne aan dit systeem is dat je vooraf al weet hoeveel kilometer je rondje ongeveer gaat zijn. Er wordt namelijk niet alleen de knooppunten aangegeven, maar ook de afstand tussen de verschillende knooppunten. Daarnaast is de kans dat je verdwaalt vrij klein, omdat praktisch op iedere hoek van de straat wel een bord te vinden is met welk knooppunt je bevindt.

Hardlooproutes in de buurt met RunnersMaps

De mooiste en leukste hardlooprondjes zijn vaak al ontdekt door mede-hardlopers. Deze routes zijn meestal te vinden op RunnersMaps. De loopjes zijn gemakkelijk op te sporen door je postcode of woonplaats in te voeren. De website toont via punaises op een plattegrond waar verschillende hardlooproutes in de buurt te vinden zijn.

Met deze tips weet ik zeker dat jij leuke hardlooproutes in de buurt kan vinden. Wat is jouw manier om de beste rondje te lopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *