Hardlopen

Hoe vind je de beste hardlooproutes in de buurt?

hardlooproutes in de buurt vinden

Beginnen met hardlopen is niet zo lastig. Je trekt je hardloopschoenen aan en gaat naar buiten om een eindje te gaan rennen. Nu je toch aan het rennen bent, wil je natuurlijk wel een leuk rondje lopen. Hoe vind je echter de beste hardlooproutes in de buurt? Het geweldige aan hardlopen is juist dat de je de mooiste plekken kan ontdekken.

Zelf op ontdekkingsreis gaan om de beste hardlooproutes in de buurt te vinden

Een van de beste manieren om leuke hardlooproutes in de buurt te vinden, is toch echt door zelf op pad te gaan. Je zal versteld staan van de bijzondere plekken die er rondom je huis te vinden zijn. Neem eens een andere afslag tijdens je huidige rondje of loop naar een natuurgebied bij jou in de buurt. Vooral tijdens duurlopen leg je aardig wat kilometers af. Je kan de ene keer naar noorden lopen en de volgende keer juist naar het zuiden.

Op deze manier ontdek je allerlei leuke en nieuwe hardlooproutes in de buurt en omdat ze dichtbij zijn, kan je deze rondjes vaker lopen.

Trailruns vinden in de buurt bij Natuurmonumenten
Geniet van mooie natuurroutes in de buurt dankzij Natuurmonumenten

Hardlooproutes in de natuur vinden

Je bent waarschijnlijk op dit artikel gekomen omdat je juist zocht naar hardlooproutes. Gelukkig zijn er tal van manieren om hardlooproutes te vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mooi rondje in het natuur, dan heeft Natuurmonumenten een geweldig aanbod.

Deze kant-en-klare hardlooproutes lopen via de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ze zijn opgedeeld per provincie, zo kan je dus makkelijk een leuke trailrun in de buurt vinden.

Maak een hardlooproute a.d.h.v. fietsknooppunten van de ANWB
Maak zelf een hardlooproute a.d.h.v. de fietsknooppunten van de ANWB

Probeer eens hard te lopen via fietsknooppunten

Een andere leuke manier om van je huidige hardlooprondje af te wijken zonder te verdwalen is het fietsknooppunten-systeem te gebruiken. Door heel Nederland zijn deze knooppunten te vinden. Je kan vooraf al je hardlooproute uitstippelen en via de aangegeven knooppunten lopen.

Het fijne aan dit systeem is dat je vooraf al weet hoeveel kilometer je rondje ongeveer gaat zijn. Er wordt namelijk niet alleen de knooppunten aangegeven, maar ook de afstand tussen de verschillende knooppunten. Daarnaast is de kans dat je verdwaalt vrij klein, omdat praktisch op iedere hoek van de straat wel een bord te vinden is met welk knooppunt je bevindt.

Vind hardlooproutes in de buurt met RunnerMaps
Vind een hardlooproute in de buurt op de website van RunnerMaps

Hardlooproutes in de buurt met RunnersMaps

De mooiste en leukste hardlooprondjes zijn vaak al ontdekt door mede-hardlopers. Deze routes zijn meestal te vinden op RunnersMaps. De loopjes zijn gemakkelijk op te sporen door je postcode of woonplaats in te voeren. De website toont via punaises op een plattegrond waar verschillende hardlooproutes in de buurt te vinden zijn.

Vind hardlooproutes in de buurt met Strava

Een andere makkelijk manier om hardlooproutes in de buurt te vinden is met Strava. Op dit social media platform plaatsen mensen hun gelopen hardlooprondjes. Je kan makkelijk mensen in de buurt volgen om te kijken welke hardlooproute zij recent hebben gelopen. Regelmatig worden er ook foto's bij de activiteit geplaatst, dus je kan direct kijken of het rondje ook wat voor jou is. Naast het uitzicht weet je ook gelijk of de afstand past bij wat jij graag wil lopen en krijg je een overzicht van de gelopen route.

Het leuke aan deze manier van hardlooproutes in de buurt vinden is dat je ook dezelfde segmenten loopt als andere hardlopers. Als jij het snelste bent op een segment verdien je gelijk eeuwige roem in vorm van een digitale beker!

Vind hardlooproutes in de buurt via RunnersWorld
Vind een hardlooproute in de buurt op de website van RunnersWorld

Veel hardlooproutes in Runnersworld

Wil je een volledige uitgestippelde hardlooproute in de buurt vinden? Neem dan een kijkje bij Runnersworld. Via filters kan je makkelijk een leuke hardlooproute in de buurt vinden. De website geeft naast de uitgestippelde route ook aan wat de ondergrond is. Je kan ook het GPX bestand van de route downloaden. Dit bestand kan je op je sporthorloge zetten en heb je de route tijdens het hardlopen altijd bij de hand.

Een leuke hardlooproute in de buurt vinden is dus helemaal niet moeilijk

Met de hierboven beschreven tips weet ik zeker dat jij een leuke rondje kan hardlopen in de buurt:

  • Bekijk de trailroutes van Natuurmonumenten.nl
  • Hardlopen via de fietsknooppunten
  • De hardlooproutes van RunnerMaps
  • Volg mede-hardlopers op Strava
  • Runnersworld heeft veel hardlooproutes in Nederland uitgewerkt
  • De leukste manier is toch echt zelf op ontdekkingstocht te gaan!

Met deze tips weet ik zeker dat jij leuke hardlooproutes in de buurt kan vinden. Wat is jouw manier om de beste rondje te lopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *