Home » Persoonlijk » Mijn favoriete hardlooproutes in de omgeving van Rotterdam

Persoonlijk

Mijn favoriete hardlooproutes in de omgeving van Rotterdam

mijn favoriete hardlooproutes in de omgeving Rotterdam

Al ruim 30 jaar woon ik in de omgeving van Rotterdam en dit is ook echt mijn plekje. Ik hou van de sfeer, de architectuur, de mooiste voetbalclub en het lekkere eten in onze mooie havenstad. Daarom ren ik regelmatig door de mooie straten en zet ik de mooiste hardlooproutes in de omgeving van Rotterdam voor je op een rijtje.

Kralingse Plas met boot op de achtergrond

Het Kralingse Bos

Dit stukje natuur mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje van favoriete hardlooproutes in Rotterdam. Een rondje om de Plas is al gauw 7 kilometer lang en prima om intervaltrainingen te lopen. Alleen tijdens de marathon van Rotterdam is dit gedeelte even geen favoriet; hier kom ik namelijk altijd de man met de hamer tegen.

Bergschenhoek

Als je denkt dat je voor trailrunnen de andere kant van Nederland op moet, dan heb je het mis. Net boven Rotterdam hebben we bij de outdoor skibaan een mooi stuk glooiend natuur liggen. In dit gebied wordt veel gefietst door mountainbikers, maar de routes kan je ook prima gebruiken om te trailrunnen. Elk jaar wordt hier ook de Petzl Night Trail gelopen.

Mijn favoriete hardlooproutes Rotterdam is langs de Maas

Ik woon zelf onder Rotterdam. Van Spijkenisse tot aan Barendrecht loopt een groene strook langs de oude Maas. Deze route is autovrij en heerlijk om op een zomerse dag een rondje hard te lopen. Je wordt getrakteerd met de mooie natuur van de Johannapolder en de Rhoonse Grienden. Met de Maas naast je en overdekt met bomen is het altijd lekker verkoelend lopen.

Een kleine toevoeging: deze route is wegens saneringswerkzaamheden op dit moment niet toegankelijk.

Hardlooproutes Rotterdam door het centrum

Het is goed om regelmatig een heuveltraining te doen. Helaas hebben we in de omgeving van Rotterdam geen Mont Blanc, maar de Erasmusbrug en Willemsbrug zijn prima beklimmingen. Tijdens de Tour de France was op de Erasmusbrug zelfs een bergpunt te verdienen. Met een duurloop loop ik graag naar het centrum van Rotterdam om via de bruggen weer naar huis te lopen. Zo pik ik gelijk wat van de geweldige sfeer in Rotterdam mee.

Volg mij op Facebook

De beste manier om op de hoogte te blijven.

Rondje Euromast Park

Als we het in Rotterdam over ‘het park’ hebben, dan gaat het over het Euromast Park. Hier kan je heerlijk rennen. Als je het volledig park rond loopt, kom je al gauw op 5 kilometer. Het is een populaire plek bij hardlopers, dus je zal vast niet de enige draver zijn!

Wat is jouw favoriete hardlooproute in de omgeving van Rotterdam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *