Persoonlijk

Mijn favoriete hardlooproutes in de omgeving van Rotterdam

mijn favoriete hardlooproutes in de omgeving Rotterdam

Al ruim 30 jaar woon ik in de omgeving van Rotterdam en dit is ook echt mijn plekje. Ik hou van de sfeer, de architectuur, de mooiste voetbalclub en het lekkere eten in onze mooie havenstad. Daarom ren ik regelmatig door de mooie straten en zet ik de mooiste hardlooproutes in de omgeving van Rotterdam voor je op een rijtje.

Kralingse Plas met boot op de achtergrond

Het Kralingse Bos

Dit stukje natuur mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje van favoriete hardlooproutes in Rotterdam. Een rondje om de Plas is al gauw 7 kilometer lang en prima om intervaltrainingen te lopen. Alleen tijdens de marathon van Rotterdam is dit gedeelte even geen favoriet; hier kom ik namelijk altijd de man met de hamer tegen.

Bergschenhoek

Als je denkt dat je voor trailrunnen de andere kant van Nederland op moet, dan heb je het mis. Net boven Rotterdam hebben we bij de outdoor skibaan een mooi stuk glooiend natuur liggen. In dit gebied wordt veel gefietst door mountainbikers, maar de routes kan je ook prima gebruiken om te trailrunnen. Elk jaar wordt hier ook de Petzl Night Trail gelopen.

Mijn favoriete hardlooproutes Rotterdam is langs de Oude Maas

Ik woon zelf onder Rotterdam. Van Spijkenisse tot aan Barendrecht loopt een groene strook langs de oude Maas. Deze route is autovrij en heerlijk om op een zomerse dag een rondje hard te lopen. Je wordt getrakteerd met de mooie natuur van de Johannapolder en de Rhoonse Grienden. Met de Maas naast je en overdekt met bomen is het altijd lekker verkoelend lopen.

Een kleine toevoeging: deze route is wegens saneringswerkzaamheden op dit moment niet toegankelijk.

Hardlooproutes Rotterdam door het centrum

Het is goed om regelmatig een heuveltraining te doen. Helaas hebben we in de omgeving van Rotterdam geen Mont Blanc, maar de Erasmusbrug en Willemsbrug zijn prima beklimmingen. Tijdens de Tour de France was op de Erasmusbrug zelfs een bergpunt te verdienen. Met een duurloop loop ik graag naar het centrum van Rotterdam om via de bruggen weer naar huis te lopen. Zo pik ik gelijk wat van de geweldige sfeer in Rotterdam mee.

Rondje Euromast Park

Als we het in Rotterdam over ‘het park' hebben, dan gaat het over het Euromast Park. Hier kan je heerlijk rennen. Als je het volledig park rond loopt, kom je al gauw op 5 kilometer. Het is een populaire plek bij hardlopers, dus je zal vast niet de enige draver zijn!

Hardlooproutes Rotterdam langs de Maas

Het stadsbestuur in Rotterdam heeft verschillende hardlooproutes langs de Maas aangelegd. Deze speciale hardlooproutes zijn met bewegwijzering op de stoep aangegeven. Door de verschillende hardlooproutes heeft Rotterdam aan iedere hardloper gedacht. Er is een route van 3,5 km, 5 km, 10 km en 21 km. Via de website van Rotterdam kan je de routes van de verschillende afstanden downloaden als .pdf.

Langs de 21 kilometer route is er zelf gedacht aan watertaps. De eerste tap vind je op Katendrecht en de tweede heeft Evides geplaatst bij Hotel New York. Ideaal als je in de zomer een mooi rondje Rotterdam wilt lopen.

De havenspoorroute in Rotterdam-Zuid

Ren je regelmatig door Rotterdam-Zuid dan is de havenspoorroute zeker een aanrader. Dit is een rondje van ongeveer 11 kilometer. Je loopt dwars door het Zuiderpark en Zuidelijke Randpark. Deze hardlooproute in Rotterdam begint aan de Oldergaarde. Is 11 kilometer net te ver voor jou? Beperk je rondje tot alleen het Zuiderpark. Je hoeft dan geen 11, maar 6 kilometer hardlopen.

Hardloopwedstrijden in Rotterdam

Wil je een mooi rondje hardlopen door Rotterdam? Schrijf je dan in voor één van de vele hardloopwedstrijden in Rotterdam. Zo weet je zeker dat je een leuke hardlooproute door Rotterdam loopt.

Een aantal leuke hardloopwedstrijden in Rotterdam:

Er zijn dus voldoende leuke hardlooproutes in de omgeving van Rotterdam

Of je nou in het centrum van Rotterdam woont of net zoals ik net buiten Rotterdam, er zijn genoeg leuke hardlooproutes in de buurt. In Rotterdam kan je leuk hardlopen rond het Kralingse Plas of in het Euromast Park. Wil je eens een andere route proberen? Loop dan een van de hardlooproutes van de gemeente Rotterdam! Woon je boven Rotterdam dan is Bergschenhoek zeker een aanrader om te gaan hardlopen.

Wat is jouw favoriete hardlooproute in de omgeving van Rotterdam en welke mag niet ontbreken in deze lijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *