Hardlopen

6 handige tips als je wilt hardlopen op vakantie

Tips voor hardlopen op vakantie

De zomervakantie is weer aangebroken en de helft van de Nederlandse bevolking is het land uitgevlucht. Aan alles merk je dat de vakanties weer zijn begonnen: bijna geen auto’s op de weg, zitplek in de trein en het kleine dorp waarin ik woon, is zo goed als uitgestorven. Helaas moet ik zelf nog wel een aantal weekjes wachten voordat ik op vakantie ga. Uiteraard gaan mijn hardloopschoenen gewoon mee op reis. Met deze 6 handige tips kan je prima hardlopen op vakantie.

1. Kies van tevoren al een aantal mooie routes

Als je in onbekend gebied gaat hardlopen, is het geen overbodige luxe om van tevoren alvast de routes te bekijken. Dat is niet alleen handig om niet te verdwalen, maar ook om hardlopend de mooiste plekjes te zien.

2. Neem je mobiele telefoon mee tijdens hardlopen op vakantie

Ook al heb je van tevoren de route uitgestippeld, de kans dat je verdwaalt blijft aanwezig. Je telefoon meenemen is daarom verstandig. Zo kan je altijd de weg terug vinden naar je vakantieadres.

Uiteraard kan je ook gelijk een Instagram-waardige foto maken tijdens je hardlooprondje als je tip 1 goed hebt uitgevoerd. Thuis zit namelijk iedereen op jouw vakanties kiekjes te wachten.

3. Pak de juiste hardloopkleding en -schoenen in

Zonder je hardloopspullen wordt het lastig hardlopen op vakantie. Van tevoren heb je natuurlijk uitgebreid al bekeken wat de weersverwachting zal zijn tijdens jouw vakantieperiode. Zoek de juiste hardloopkleding uit op de weersverwachtingen. Aan een hardloopjasje heb je vrij weinig als het niet onder de 30 graden wordt op je vakantie. Een plekje in je koffer is waarschijnlijk al schaars, dus neem alleen het nodige mee.

4. Het is vakantie, doe lekker rustig aan

Je bent op je welverdiende vakantie, waarschijnlijk om bij te komen van de dagelijkse sleur of werk. Geniet van je vakantie en van je hardlooprondje. Je loopt op ‘nieuwe’ mooie routes, neem deze ook in je op en geniet van het moment. Als je een PR wil lopen, doe dat lekker thuis en geniet hier van de bijzondere plek waar je bent. Anders mis je al het moois!

5. Neem zoveel mogelijk water mee tijdens hardlopen op (een zonnige) vakantie

De temperaturen zullen waarschijnlijk ook hoger zijn dan dat je thuis gewent bent. Neem tijdens je hardlooprondje daarom voldoende water mee. Mocht je verdwalen, dan heb je genoeg drinken bij je om toch nog bij je vakantieadres aan te komen. Met deze handige tips om te hardlopen met warm weer, weet je zeker dat je zonder risico’s kan rennen.

6. Ga vroeg hardlopen op vakantie

Heb jij een vakantie geboekt naar een zomeroord? Sta dan vroeg op om te gaan hardlopen. Het is beter om in de ochtend te gaan hardlopen, dan in de middag of in de avond. Door in de ochtend te gaan hardlopen ben je de hitte voor en kan je genieten van een rustige en pittoreske omgeving!

Neem jij ook je hardloopschoenen mee op vakantie?

4 gedachten over “6 handige tips als je wilt hardlopen op vakantie

  1. Ik zet van tevoren wat hardlooproutes in m’n horloge. En ik vind het altijd leuk om op vakantie aan een lokaal loopje mee te doen. In Frankrijk kan dat alleen met een door een (huis)arts afgegeven medisch certificaat, dat neem ik dan dus ook mee. Ik m’n laatste vakantie heb ik zelfs aan 3 loopjes meegedaan: een 5 km wedstrijd door de wijnvelden van Mazan, een 12 km trail in Villes-sur- Auzon (met uitzicht op de Mont Ventoux) en een 10 km night trail in Avignon.

    1. Hoi Ineke, dat is zeker een handige tip.

      Ik ga zelf naar Denemarken op vakantie, heb al gezocht naar lokale loopjes, alleen mijn Deens is nog niet zo goed! Hoe vind je de lokale loopjes?

  2. Zoeken naar een Deense kalender met alle loopjes erop! Google even “hardlopen” en “kalender” in het Deens, of gebruik ook “running” als zoekterm. In het Frans werkte de zoekterm “jogging”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *