Hardlopen

Hardlopen tijdens de feestdagen

Hardlopen tijdens de feestdagen over besneeuwd pad

Iedereen heeft het onwijs druk tijdens de feestdagen. Alle sociale verplichtingen zoals familiebezoekjes en etentjes, de eindejaarsborrels op werk en de nieuwjaarsrecepties komen weer langs. Om toch een beetje tot jezelf te komen, is hardlopen tijdens de feestdagen niet eens zo gek idee.

‘Maar ik heb helemaal geen tijd'

Door de drukte schiet hardlopen er vaak bij in. Ook is het niet het beste hardloop weer rond deze tijd van het jaar. Toch raad ik iedereen aan om tijd vrij te maken om een rondje te gaan hardlopen. De meeste mensen hebben rond dit tijd van het jaar ook een aantal extra vrije dagen, daarom is geen tijd hebben, geen excuus.

De drukte kan ervoor zorgen dat je je gehaast voelt en een vol hoofd hebt. Wanneer je ervoor kiest om te gaan rennen, heb je de tijd alles op een rijtje te zetten en de spanning eruit te lopen. Zo kan je weer met frisse moed naar het volgende evenement.

Met hardlopen tijdens de feestdagen blijf je fit

Meestal gaan de sociale verplichtingen gepaard met heel veel eten. De oliebollen en appelflappen vliegen je om je oren. Zonder een beetje beweging kan je je al gauw volgevreten gaan voelen, maar om nou al het lekkers te laten staan… Dat is ook een beetje zonde! Zelf geniet ik ook van al het lekkers, maar als ik niks aan beweging zou doen, voel ik me al na twee dagen een opgeblazen luchtkasteel.

Door een aantal keer hard te lopen tijdens de feestdagen, raak je het opgeblazen gevoel kwijt. Je spijsvertering krijgt nog een extra schop om al het lekkers te verteren en ook de alcohol zweet je uit. Je voelt je na een rondje hardlopen een stuk beter, dan wanneer je een uurtje uitbuikt op de bank

Staat er nog hardlopen voor jou op de planning? Ik wens jullie alvast een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *