Voeding

Hoe lang moet je hardlopen om een gemiddelde kerstdag te verbranden?

Hoe lang moet je hardlopen om het kerstdiner te verbranden?

Met kerst eten we allemaal net iets meer dan op een normale dag. Een keer iets meer eten is niet erg, maar toch schrik je van het aantal calorieën dat we op een kerstdag naar binnen schuiven. Vooral als je deze cijfers omrekent naar hoeveel minuten je moet hardlopen om al het lekkers te verbranden. 

Hoeveel calorieën eten we op een kerstdag? 

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat we gemiddeld 6000 calorieën op een kerstdag eten. Dit aantal is niet voor de hele kerst. Nee, op één kerstdag eten we zoveel eten, wat 2,5 tot 3 keer de dagelijkse hoeveelheid aan eten op een normale dag is. De grote boosdoener zijn de hapjes die we de hele dag tussendoor eten. Deze zijn al goed voor gemiddelde van 1600 calorieën. Ook het aantal alcoholische versnaperingen dat we drinken hoogt dit cijfer flink op.

Op een normale dag verbranden we gemiddeld zo 2000 tot 2500 calorieën. Alle overige calorieën slaan we op in ons lichaam. 

Ik wil die extra calorieën gelijk verbranden

Je wil van al het lekker eten genieten, maar toch gelijk de extra calorieën te verbranden. Ik heb voor je opgezocht hoeveel minuten je per dag moet hardlopen om deze extra calorieën te bedwingen.

Uiteraard hangt het gemiddelde wat je verbrandt af van veel factoren. Maar laten we ervan uitgaan dat je ongeveer 10 calorieën per minuut verbrandt tijdens het hardlopen. Om dus de extra 4000 calorieën te verbranden moet je 400 minuten hardlopen. Dit staat gelijk aan 6 uur en 40 minuten. En let op dit zijn alleen de extra calorieën van één kerstdag.

Wil je de volledige 6000 calorieën verbranden? Dan moet je nog een stukje verder hardlopen. Met een kleine 10 uur heb je een gemiddelde kerstdag verbrandt.

Ik ga genieten van al het lekkers

Persoonlijk maak ik me niet zo druk om al het extra eten. Het is het tijd van het jaar, dus dan mag het. Na 1 januari is het weer tijd om weer op de gezonde tour over te stappen en de extra calorieën die ik tijdens de feestdagen heb opgeslagen, weer eraf te lopen. 

Let jij wel op je eten tijdens kerst? Of doe je net als ik en geniet je van al het lekkers? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *