Hardlopen

Last man standing – Misschien een leuk hardloopconcept voor jou?

Last man standing hardlopen

Heb je verschillende hardloopwedstrijden gelopen en je bent op zoek naar iets anders? Misschien is het last man standing hardloopevenement wat voor jou? Met dit concept daag jezelf uit op een andere manier, dan bij een traditionele hardloopwedstrijd. Het gaat er niet om hoe snel je een bepaalde afstand rent, maar diegene die de meeste kilometers heeft gelopen wint.

Met last man standing loopt je ieder uur 6,7 kilometer

In plaats van dat je een vaste route eenmalig loopt is dat bij last man standing anders. Elk uur loop jij een rondje van 6,7 kilometer. Heb je de 6,7 kilometer binnen het uur gelopen, dan mag je beginnen aan het volgende rondje. Als bijvoorbeeld het evenement begint om 5 uur in de ochtend. De hardlooprondjes van 6,7 kilometer beginnen dan om de volgende tijdstippen:

  • 05:00: 0 – 6,7 kilometer
  • 06:00: 6,7 – 13,4 kilometer
  • 07:00: 13,4 – 20,1 kilometer
  • 08:00: 20,1 – 26,8 kilometer
  • Etc.

6,7 kilometer in het uur is toch geen uitdaging?

Je denkt misschien dat 6,7 kilometer binnen het uur een makkie is? De eerste paar rondjes is dit zeker het geval. Je hebt waarschijnlijk voldoende tijd over voordat je aan het volgende rondje mag beginnen. Uiteindelijk gaan de kilometers tellen, want deze lopen al snel in de dubbele cijfers. Als je bijvoorbeeld om 5 uur in de ochtend begint. Zit je in de einde van de ochtend al op 46,9 kilometer. Een afstand die langer is dan de marathon. De last man standing is een uitdaging voor beginners, maar ook zeker voor ultrarunners. Niet alleen de afstand is een uitdaging. Omdat je elk uur hetzelfde rondje rent kan dit ook mentaal moeilijk worden.

Wanneer ben je gefinisht met de last man standing?

Heb je de afstand niet binnen het uur gehaald? Dan ben je klaar met jouw hardloopavontuur. Jouw opgetelde aantal kilometers van alle voorgaande rondjes is je eindresultaat. Dit hardloopconcept is leuk om zelf eens te proberen, maar ze worden ook georganiseerd. De hardloper die de meeste rondjes van 6,7 kilometer heeft gerend is de winnaar van de last man standing!

Heb jij weleens een andere uitdaging gelopen dan de standard hardloopwedstrijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *