Hardloopschema's

Hardloopschema marathon in 2 keer trainen per week

Hardloopschema marathon in 2 keer trainen per week

De knoop is doorgehakt! Het uitlopen van een marathon staat op jouw bucketlist. Hoe werk je toe naar deze uitdaging als je niet veel trainingstijd hebt? Met het hardloopschema marathon in 2 keer per week trainen kan jij ook de finish halen van deze magische afstand!

Voor wie is dit hardloopschema marathon in 2 keer per week trainen geschikt?

Heb jij niet veel tijd om te trainen, maar je wilt toch de marathon uitlopen? Dan is dit hardloopschema marathon 2 keer per week trainen zeker wat voor jou. Kan jij meer dan 2 keer per week de hardloopschoenen aantrekken? Bekijk dan het hardloopschema marathon voor beginners. Dit trainingsschema is speciaal gemaakt voor hardlopers die maximaal 2 keer per week kunnen hardlopen.

De minimale vereiste hardloopbasis

Voordat je begint met de eerste training van dit hardloopschema heb je wel een hardloopbasis nodig. Met alleen een 5 kilometer in de benen is je lichaam niet gewend aan de belasting die komt kijken tijdens de hardlooptrainingen. De minimale vereiste is dat je recent een halve marathon hebt uitgelopen. Heb je dat nog niet gedaan? Niet getreurd! Begin dan met het hardloopschema halve marathon in 2 keer per week trainen.

Banner voor de hardloopschema's
In deze video leg ik uit hoe je het beste een duurloop kan lopen

Het hardloopschema marathon in 2 keer per week trainen

In 16 weken maken we de overstap van de halve marathon naar een marathon. We werken vooral aan het duurvermogen. Zodat je in staat bent om de hele marathon te finishen.

Training 1Training 2
Week 1Tempoloop: 5 kilometerDuurloop: 10 kilometer
Week 2Intervaltraining: 5 x 1 km met 2 minuten rustDuurloop: 12 kilometer
Week 3Tempoloop: 7,5 kilometerDuurloop: 14 kilometer
Week 4 (rustweek)Tempoloop: 6 kilometerDuurloop: 11 kilometer
Week 5Intervaltraining: 5 x 1 km met 1,5 minuut rustDuurloop: 16 kilometer
Week 6Tempoloop: 9 kilometerDuurloop: 18 kilometer
Week 7Intervaltraining: 5 x 1 km met 1 minuut rustDuurloop: 20 kilometer
Week 8 (rustweek)Tempoloop: 6 kilometerDuurloop: 14 kilometer
Week 9Tempoloop: 10 kilometerDuurloop: 22 kilometer
Week 10Intervaltraining: 6 x 1 km met 1 minuut rustDuurloop: 24 kilometer
Week 11Tempoloop: 11 kilometerDuurloop: 27 kilometer
Week 12 (rustweek)Tempoloop: 7,5 kilometerDuurloop: 20 kilometer
Week 13Tempoloop: 12,5 kilometerDuurloop: 30 kilometer
Week 14Intervaltraining: 6 x 1 km met 0,5 minuut rustDuurloop: 20 kilometer
Week 15Tempoloop: 10 kilometerDuurloop: 15 kilometer
Week 16Tempoloop: 5 kilometerHet lopen van de marathon!

Heb jij gebruik gemaakt van het hardloopschema marathon in 2 keer per week trainen? Zo ja, heb jij de finish gehaald van de marathon en wat was je eindtijd?

8 gedachten over “Hardloopschema marathon in 2 keer trainen per week

 1. Hallo, Ik heb mijn hardloop voorbereiding voor de Rotterdam marathon hierop gebaseerd en het is me inderdaad gelukt om met 2 keer in de week door dit schema geprepareerd te raken. Ik liep 3.33,58 en was zeer tevreden.

 2. Hoi Wim,

  Dit schema ga ik inzetten voor de kustmarathon Zeeland op 7 oktober. Mijn basisconditie is goed, eerder verschillende loopjes gedaan (ook een marathon) en heel mijn leven al gevoetbald. Een schema met twee keer trainen is goed in te passen in mijn week. Als extra zal ik iedere week af en toe voetballen (bewust van de kans op blessures) of bootcampen. Ben benieuwd hoe jouw schema het bevalt.

  1. Hoi Pascal, leuk om te horen dat je het schema gaat gebruiken richting de marathon! De kust marathon lijkt mij ook een schitterende loop! Heel veel succes met de voorbereidingen en trainingen richting 7 oktober!

 3. Hoi Wim,
  Super bedankt voor dit schema, met twee keer per week trainen een Marathon kunnen uitlopen. Naast hardlopen, vind ik bokszaktraining geweldig en met dit schema kon ik dit goed combineren. Uiteraard niet op snelheid, maar mijn doel om onder de 5 uur te lopen is gelukt! 4 uur, 53 minuten en 50 seconden. Ik ga nog even nagenieten.
  Een heerlijk schema als je niet overtraind wilt raken, hardlopen leuk wil blijven vinden en niet perse een snelle tijd wilt lopen. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *