Hardlopen

Mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u) omzetten

Het omzetten van mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u)

Ga je naar het Verenigd Koninkrijk of naar de Verenigde Staten? Dan krijg je zeker te maken met mijl per uur. Vooral als je in de auto stapt. Heb je geen idee hoe snel dit eigenlijk is? Door het omzetten van mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u) weet je hoe snel je gaat in onze eigen eenheid van snelheid.

Wat is mijl per uur?

Mijl per uur is een eenheid van snelheid vanuit het imperiale systeem. Het drukt uit hoeveel mijl er in exact een uur wordt afgelegd. De snelheid aan de kant van de weg en in de auto wordt in deze landen aangegeven als mijl per uur. Onze eenheid lijkt veel op mijl per uur. In plaatst van het aantal mijl gebruiken wij het aantal kilometer per uur. Het omzetten van de een naar de andere eenheid is daarom vrij eenvoudig.

Formule van mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u)

Wanneer je exact 1 mijl over een uur hebt afgelegd is dat precies hetzelfde als 1,609344 kilometer per uur. Met dit gegeven kunnen we eigenlijk alle snelheden berekenen met de volgende formule:


X aantal mijl per uur (mph) * 1,609344 = aantal kilometer per uur (km/u)


Door het aantal mijl per uur ter vermenigvuldigen met 1,609344 weet je precies wat de snelheid is binnen ons eigen metrieke systeem.

De rekenmachine van mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u)

Geen zin om zelf mijl per uur (mph) naar kilometer per uur (km/u) om te zetten? De onderstaande rekenmachine rekent dit voor je uit. Vul het aantal mijl per uur in en krijg direct het antwoord hoeveel dit in kilometer per uur is.

Mijl per uur naar kilometer per uur tabel

Veel snelheden worden in vaste waarde aangeven aan de kant van de weg. Bijvoorbeeld 30, 40 en 50 mijl per uur. In het onderstaande tabel vind je de meest voorkomende mijl per uur eenheden al omgerekend naar kilometer per uur.

Mijl per kilometer (mph)Kilometer per uur (km/u)
10 mph16 km/u
20 mph32,2 km/u
25 mph40,2 km/u
30 mph48,3 km/u
40 mph64,4 km/u
50 mph80,5 km/u
80 mph128,75 km/u

Andere handige rekenmachines

Wil je meer weten over hoe je het imperiale systeem kan omrekenen naar het metrieke systeem? Met de onderstaande rekenmachines kan je ook andere eenheden makkelijk berekenen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *