Persoonlijk

3 inspirerende documentaires over (trail)running en hardloop films op Netflix

Man die op Netflix documentaires over trailrunning bekijkt

Voordat ik de marathon van Rotterdam liep, werd mij geadviseerd om de The Barkley Marathon documentaire te kijken op Netflix. Het bleek dat de marathon van Rotterdam een eitje is vergeleken met deze Netflix documentaire. De deelnemers aan deze marathon hebben het namelijk pas echt zwaar. Zo ben ik op nog meer inspirerende Netflix documentaires over trailrunning en hardlopen gestuikt, zoals bijvoorbeeld de hardloop film op Netflix: Made to be Broken.

Na het kijken van The Barkley Marathon heb ik me verdiept in trailrunning. Ik wist eigenlijk voor deze documentaire niet eens van het bestaan van trailrunning af. Nu ik een vinkje kan zetten achter de marathon, heb ik een nieuwe uitdaging nodig. En trailrunning lijkt mij het perfecte nieuwe doel! Naast Netflix docu's ben ik ook een aantal inspirerende YouTube channels tegen gekomen.

De Netflix documentaires

1. The Barkley Marathon

Dit is de absolute nummer 1 als het gaat om documentaires over trailrunning. The Barkley Marathon is een race die over 5 rondes gaat, 2 keer met de klok mee, 2 keer tegen de klok in. De laatste ronde wordt bepaald door de eerste persoon die daaraan begint. Niemand weet echt hoe lang 1 loop is, maar er wordt gezegd dat het om een marathon gaat. Het hoogteverschil dat daarnaast moet worden afgelegd, is 2 keer de Mount Everest op en neer en dit alles binnen 60 uur.

Banner voor de hardloopschema's

Zoals je begrijpt, halen niet veel mensen de finish. De meeste beginners halen niet eens 1 loop. Verder hangt er een hele mysterieuze sfeer om The Barkley Marathon en dit maakt het kijken van de documentaire op Netflix het echt waard.


Made to be broken netflix documentaire
After Setting the Appalachian Trail Record | Karl Meltzer: Made to be Broken – https://www.youtube.com/watch?v=gwXltyT2fFk

2. Een inspirerende docu op Netflix: Made to be Broken

Deze documentaire gaat over een ultra-runner die in een recordpoging de Appalachian Trail wil afleggen. De Appalachian Trail is een loop van Georgia naar Maine en bestaat uit meer dan 3000 kilometer. In deze documentaire volg je de volledige reis van Karl Metzler en uiteraard zie je ook of hij de trail kan afleggen binnen de gewenste tijd van 45 dagen.


De marathon film op Netflix
De Marathon | Nederlandse Film Tip: De Marathon – https://www.netflix-nederland.nl/nederlandse-film-tip-marathon/

3. De enige echte hardloop film op Netflix: De marathon

Ik geef het eerlijk toe dat dit geen documentaire is. Deze speelfilm gaat over de marathon van Rotterdam en geeft goed weer wat voor strijd het is. 4 mannen van middelbare leeftijd sluiten een weddenschap af om uit de schulden te komen. Ze moeten de marathon uitlopen en dan is de garage van 1 van de 4 gered. De gehele film speelt zich af in Rotterdam (op een briljante scene in Amsterdam na) en uiteraard hoor je daarbij een heerlijk plat Rotterdam accent. Ik heb de film zeker gekeken voordat ik zelf de marathon van Rotterdam ging lopen. Als hun het kenne, dan mot ik het toch ook zeker kenne te lope te doen?!

Welke (sport) documentaire vind jij heel interessant? Ik ben altijd op zoek naar extra motivatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *