Persoonlijk

Een streep door de Indian Summer Ultra 100 kilometer

Geen Indian Summer Ultra 100 kilometer voor mij

Tegen beter weten in bleef ik deze beslissing uitstellen. Afgelopen maand is mijn gezondheid niet optimaal. Door een verminderde weerstand loop ik afgelopen weken te snotteren, heb ik last van een hoge hartslag en is mijn been gaan ontsteken. Ik bleef hoop houden dat ik op tijd hersteld zou zijn om te starten aan mijn grote hardloopavontuur. Helaas kwam de ontsteking op mijn been in alle hevigheid terug en heb ik besloten om een streep door de Indian Summer Ultra 100 kilometer te zetten.

Voor alles moet het een eerste keer zijn

Het is voor het eerst dat ik niet heb kunnen starten waar ik zo lang voor getraind heb. Menig voorbereiding richting een hardloopdoel ging niet zonder slag of stoot, maar ik ben altijd gestart. Dit is de eerste keer dat ik vooraf moet besluiten om niet aan de start te gaan staan. Een beslissing die niet makkelijk was. Vooral omdat ik lang voor dit doel getraind heb en het afgelopen jaar veel voor heb gelaten. Alles stond namelijk in teken van de Indian Summer Ultra 100 kilometer en nu sta ik met lege handen.

Het videoverslag van mijn Indian Summer Ultra 50 kilometer

Gezondheid gaat boven alles

Diep van binnen weet ik dat dit de enige en juiste beslissing is geweest. Ook al overheerst de teleurstelling. Nu ik de knoop heb doorgehakt kan ik mij gaan richten op mijn herstel. De reden dat ik bleef kwakkelen met mijn gezondheid is dat ik te snel weer mijn trainingen oppakte om zo toch te kunnen starten aan de Indian Summer Ultra 100 kilometer. Waardoor mijn lichaam niet de rust kreeg om volledig te herstellen. Nu ik mijn droom in de koelkast heb gezet kan ik mij gaan richten op mijn gezondheid.

Pas de hardloopschoenen weer aan zodra ik hersteld ben

Het belangrijkste is dat ik momenteel eerst hersteld. Niet eerder zal ik de hardloopschoenen aantrekken. Zo hoop ik het snelst van alle ellende af te zijn en weer kan genieten van een rondje hardlopen. Mocht het herstel voorspoedig lopen, waar ik alle vertrouwen in heb, dan wil ik dit jaar zeker nog met een mooi hardloopevenement afsluiten. Dan is toch alle training richting de Indian Summer Ultra 100 kilometer niet voor niks geweest.

Indian Summer Ultra je bent nog niet af mij af. Volgend jaar sta ik sterker aan de start van dit geweldige hardloopavontuur!

2 gedachten over “Een streep door de Indian Summer Ultra 100 kilometer

  1. Wat super jammer Wim! Heel veel sterkte met je herstel! Misschien kan je dan dit jaar nog een leuke korte trail lopen. Maar nu eerst goed rust nemen!

    1. Dankjewel Ineke! Het gaat gelukkig al veel beter dan afgelopen weken, maar ik neem nu extra rust om te zorgen dat ik echt helemaal hersteld ben. Hopelijk kan ik inderdaad nog het jaar mooi afsluiten, maar dat hangt hoe lang het nog duurt en wat er nog over is van mijn conditie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *