Persoonlijk

Een voorbeeld voor mijn kinderen zijn door 100 kilometer te rennen in 2022

100 kilometer hardlopen in 2022

Het nieuwe jaar is weer aangebroken. De goede voornemens kunnen weer van de plank worden gehaald. Zo ook die van mij! Mijn goede voornemen voor 2022 wordt een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Hoe ik dat wil bereiken krijgt ook steeds meer vorm.

Alles is mogelijk als je dromen maar achtervolgt

Als ik iets wil meegeven aan mijn kinderen is dat de wereld voor hun voeten ligt. Dat geen droom onmogelijk is. Zolang je maar je best doet. Dat is precies wat ik ze wil laten zien. Door zelf het onmogelijke te gaan doen. Iets waar mensen hun wenkbrauwen voor optrekken of mij voor gek verklaren. Als je het mij een paar jaar geleden had gevraagd, had ik mijzelf ook voor gek verklaard. Mijn doel voor 2022 wordt 100 kilometer achter elkaar hardlopen.

Een overwinning op mijzelf en een voorbeeld voor mijn kinderen zijn

De weg naar de 100 kilometer wordt zeker niet makkelijk. Naast de vele trainingsuurtjes en verschillende kilometers wegtikken, zal het vooral een mentale beproeving worden. Niet alleen tijdens de 100 kilometer ultramarathon, maar ook in de voorbereiding zal vaak de vraag “Waarom?” door mijn hoofd spoken. Hopelijk ben ik met dit doel een voorbeeld voor mijn kinderen en kan ik ze laten zien dat alles, maar ook echt alles, mogelijk is.

De weg naar de 100 kilometer is onzeker

Ik heb nog een hele lange weg te gaan voordat ik klaar ben om deze uitdaging aan te gaan. Hoe die weg er helemaal uit gaan zien zal in het loop van het jaar steeds duidelijker worden. Mijn eerste grote hardloopwedstrijd wordt de marathon van Rotterdam. Mijn persoonlijk record op de marathon is 4 uur en 40 minuten. Hier wil ik het beste uit mijzelf gaan halen. Ik ga een poging wagen om de marathon binnen 4 uur te finishen. Hoe de verdere voorbereiding na de marathon er uit gaan zien weet ik nog niet, maar dat is niet het enige onzekere. Welke 100 kilometer ultramarathon ik ga lopen staat ook nog niet vast.

Ik ga er vanuit dat het in de loop van 2022 steeds duidelijker gaat worden. Dat uiteindelijk alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Maar dat 2022 een geweldig jaar gaat worden, dat staat vast! Wat zijn jouw hardloopplannen voor 2022?

6 gedachten over “Een voorbeeld voor mijn kinderen zijn door 100 kilometer te rennen in 2022

 1. Hoi Wim,
  Ik vind het altijd leuk om te lezen als mensen bepaalde doelen hebben en dan vooral op het gebied van hardlopen. Ik vind het een nobel streven van je dat je 100 km wil gaan hardlopen, zelf heb ik 3x een marathon gelopen en vond dit al ver. Ik ga je site zeker in de gaten houden en wens je heel veel succes met je doel. Met je mindset zit het wel goed, dus het gaat je zeker lukken ?
  Mijn doel voor dit jaar is om de 5 km in 22 minuten te gaan lopen, dit heb ik ooit een keer gelopen in 1991 in militaire dienst.
  Mijn beste tijd op latere leeftijd ligt ergens tussen de 23 en 24 minuten volgens mij.
  Ik houd sinds kort ook een site/blog bij waar ik mijn trainingen in beschrijf, ik merk dat ik door de reacties (op dit moment nog niet zo veel) extra gemotiveerd raak.
  Ik zal het leuk vinden als jij deze ook een keer wil bekijken en mij misschien wat tips kan geven.
  Alvast bedankt en nogmaals succes met je doel.
  Martin

  1. Hi Martin,

   Ja ik zocht naar een leuke uitdaging en ik denk dat ik aan 100 kilometer wel een flinke kluif heb :)! 5 kilometer in 22 minuten is een aardig tempo! Twee weken geleden liep ik een PR op de 5 en dat was 22:11!

   Heel veel succes met de trainingen en voorbereidingen. Ik hou je de blog in de gaten! Ik ben benieuwd hoe je trainingen richting de 22 min er uit zien!

   Groet,
   Wim

 2. Hey Wim,

  Ik volg je hardloopavonturen al een tijdje en wat je in dit artikel zegt is helemaal waar. Geen droom is onmogelijk. Ik ben sinds juli vorig jaar 20 kilo afgevallen door gezonde voeding en hardlopen. Ik loop ondertussen vrij makkelijk een halve marathon en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. 100 km is me nog wel even te gek, maar ik ben van plan dit jaar een 50 kilometer ultra trail te gaan lopen, mede door jouw motiverende filmpjes… Ik ga een trainingsschema van jouw gebruiken dus dat moet goed komen..
  Ga vooral door met je blog en filmpjes.. Je maakt er mij altijd blij mee.

  Groet Joffrey

  1. Hi Joffrey, allereerst 20 kilo in een half jaar afvallen is een knappe prestatie en leuk om te horen dat je wat hebt aan de blog en video’s! Mijn eerste grote hardloopdoel was ook 50 kilometer (Indian Summer Ultra). Een geweldig avontuur om te lopen, maar ook zeker de weg naar de 50 kilometer was een avontuur opzich zelf! Heel veel succes met de voorbereidingen naar de ultra! Weet jij welke je wilt gaan lopen of ga je zelf een route uitzetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *