Hardlopen

Owjeeh, plots aandrang om te poepen tijdens hardlopen wilt niemand!

Aandrang poepen tijdens het hardlopen

Owjeeh! Je bent net lekker aan het hardlopen en je krijgt plots aandrang om te poepen. Dit wil je het liefst voorkomen, vooral tijdens je lange duurlopen ver van huis. Toch komt het bij de ene loper regelmatig voor dat de darmen op gaan spelen tijdens het rennen. Gelukkig kan je het deels voorkomen met deze handige tips!

Waardoor ontstaat de aandrang om te poepen tijdens hardlopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je opeens een grote boodschap moet doen zodra je net begonnen met hardlopen. Iedere loper kan zijn eigen specifieke problemen hebben. Toch zijn er twee hoofdoorzaken waardoor de aandrang om te poepen tijdens het hardlopen ontstaat.

Allereerst door de beweging. Door het hardlopen zijn ook de darmen in beweging. Deze beweging stimuleert de darmen en verminderd de kans op ontstoppingen. Bij het hardlopen wordt er ook meer bloed naar de spieren gepompt. Hierdoor is er minder bloed aanwezig voor het darmstelsel. Beide oorzaken resulteert zich in poepen.

Tips om niet te hoeven poepen tijdens het hardlopen

Heb je vaak last dat je direct naar de WC moet als je net begint met hardlopen. Of staat er een (ultra)marathon op de planning en wil je voorkomen dat je naar het toilet moet? Met deze simpele tips kan je vaak voorkomen dat je moet poepen tijdens het hardlopen.

  • Eet geen vezelrijk voedsel een dag vooraf
  • Drink niet teveel cafeïne voordat je hardlopen
  • Ga voor het hardlopen naar de WC om je darmen te legen
  • Probeer zo min mogelijk te stressen
  • Werk een warming-up af

Proberen is leren!

Je wilt niet opeens voor verrassingen te komen staan tijdens een belangrijke hardloopwedstrijd. Door te weten waardoor de aandrang om te poepen ontstaat tijdens het hardlopen kan je daar iets aan doen. Probeer daarom verschillende soorten voeding uit tijdens trainingen. Zo weet je voor een belangrijke hardloopwedstrijd welke voeding je goed kan verteren en welke je beter kan laten staan.

Hopelijk was dit artikel niet te laat en heb je het nog kunnen voorkomen om te poepen tijdens het hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *