Persoonlijk

Geboorte van Lewis: Opnieuw zoeken naar de juiste balans

Opnieuw de balans vinden na de komst van Lewis

Je zou denken dat een tweede kindje minder impact op je leven zou hebben dan de eerste. Die hoop had ik nog voordat Lewis was geboren, maar niks is minder waar. Natuurlijk bij de eerste is alles nog nieuw en anders. Toen alleen Mae was had je nog weleens je handen vrij en kon ik naar buiten om te gaan hardlopen, tegenwoordig is het echt zoeken naar het juiste moment.

Alles hangt en staat bij een goede planning

Met twee kleine kinderen die allebei net zoveel aandacht van je vragen is het lastig om het juiste moment te vinden om te gaan hardlopen. Om zomaar de hardloopschoenen aan te trekken en een uurtje de deur uit te gaan zit er niet meer in. Alles hangt en staat bij een goede planning.

Ik probeer nu in de avonduurtjes de meeste hardlooptrainingen te lopen. Zodra Mae en Lewis allebei op bed liggen trek ik direct mijn hardloopschoenen aan. Daarom hoop ik dat het weer snel de zomertijd is, zodat ik weer in het daglicht kan hardlopen. Ik ben wel klaar met het donker! De enige hardlooptraining in het weekend is wanneer Lewis zijn middagtukje doet. Aangezien Lewis slapen niet nodig vindt en het meestal al weer snel klaar mee is, zit een lange duurloop er voorlopig niet in.

Het vinden van de juiste hardloopritme

In het begin was het vooral zoeken wat de beste tijden waren om te gaan hardlopen. Omdat ik vooral aan het uitproberen was wanneer het beste naar buiten kon, veranderde mijn hardlooptijden elke week. Ik kwam maar niet in een hardloopritme en elke keer was het weer een gevecht om de hardloopschoenen aan te trekken.

Gelukkig heb ik nu wel de vaste tijden gevonden wanneer ik kan gaan hardlopen. Het heeft een aantal weken geduurd, maar ik kom steeds beter in een hardloopritme. Hopelijk heb ik eindelijk de juiste balans gevonden tussen gezin en het hardlopen!

Heb jij nog tips voor mij hoe je het hardlopen kan combineren met het gezin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *