Hardlopen

Gebruik verlichting wanneer je gaat hardlopen in het donker

Gebruik verlichting wanneer je gaat hardlopen in het donker

De avonden worden bijna langer dan de dag zelf. In deze tijd van het jaar en tot ongeveer april ontkom je er niet aan om in het donker te gaan trainen. Uiteraard is dat prima te doen, maar het is wel belangrijk dat je opvalt voor de rest van het verkeer. Door gebruik te maken van verlichting tijdens het hardlopen val jij goed op in het donker.

Waarom heb ik verlichting nodig tijdens het hardlopen?

Misschien zie je zelf wel voldoende in het donker, maar het gaat er juist om dat anderen je goed zien. Door met verlichting te hardlopen val je veel beter op in het donker. Naast lampjes is het ook verstandig om reflecterende kleding aan te trekken. Dan ben je namelijk nog beter zichtbaar voor het overige verkeer. Er zijn verschillende soorten lampen op de markt die je als hardloper kan gebruiken om beter op te vallen. Dus ook voor jou zit er iets bij!

Een hoofdlamp geeft veel verlichting

Als er weinig straatverlichting is en je zelf weinig ziet is een hoofdlamp een goede optie. De hoofdlamp verlicht namelijk een groot deel voor je, waardoor je prima ziet waar je naar toe loopt, zonder tegen verrassingen op te lopen. Een goede hoofdlamp, die ik zelf ook gebruik, is de Petzl Actik hoofdlamp. Het enige nadeel van een hoofdlamp is dat je van achter niet extra zichtbaar bent.

Banner voor de hardloopschema's

Bekijk de 5 beste hoofdlampen voor hardlopers.

Een vest met verlichting tijdens het hardlopen

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, een vest met lichtjes. Dit is het ideale hardloopaccessoire om op te vallen in het donker. Naast lampjes aan de voor- en achterkant van het shirt en de reflectiebanden aan de zijkant ben je van alle kanten zichtbaar. Niemand die je nog over het hoofd ziet met deze verlichtingsvest.

Bekijk de 5 beste reflecterende hardloopvesten.

In deze video laat ik je 3 verschillende soorten hardloopverlichting zien

Een simpel lichtje om je arm om beter zichtbaar te zijn

Je heb ook simpele banden, met een lichtje, die je om je bovenarm of je benen kan doen. In deze armbanden zit een ledje, die je meestal op verschillende standen kan zetten (aan of knipperend). Het nadeel met dit lichtje is dat je niet van alle kanten zichtbaar bent. Dus wil je met een een armband lopen is het verstandig om een armbandje op beide armen te doen.

Bekijk de 5 beste led armbanden.

Welke verlichting gebruik jij tijdens het hardlopen? Ben je nog op zoek naar tips om veilig hard te lopen in het donker? Lees dan het artikel over hardlopen in het donker. Hier vind je verschillende tips om verantwoord ‘s avonds te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *