Hardlopen

Door te gaan hardlopen in de pauze ben je productiever

Door hardlopen in de pauze ben je productiever

Om je hardloopdoelen te halen moet je veel tijd investeren in het hardlopen. Als papa van twee kleine kabouters is tijd nogal schaars. Het vinden van momenten om te gaan hardlopen is soms een flinke uitdaging. Tegenwoordig doe ik regelmatig hardlopen in mijn pauze. Het zorgt er ook direct voor dat ik de rest van de dag productiever ben.

Training aanpassen aan de duur van je pauze

Het enige en grootste nadeel van hardlopen in de pauze is de tijd. Ik heb zelf een lunchpauze van een half uur. In dit half uurtje moet ik dus eten, omkleden en gaan hardlopen. Een langzame duurloop van een halve marathon is dan ook niet mogelijk. Wel kan je prima andere hardlooptrainingen lopen.

Bekijk welke verschillende intervaltrainingen je in de pauze kan lopen.

Loop bijvoorbeeld een interval-, tempo– of hersteltraining. Deze loopje zijn prima rond de 20 minuten te lopen. Je hebt dan nog voldoende tijd over om snel te lunchen en om te kleden.

Hardlopen in de pauze vergt wel wat voorbereiding

Wanneer je wilt gaan hardlopen in de pauze is het wel handig dat je alles van te voren al hebt voorbereid. Zo blijft er de meeste tijd over voor het hardlopen. Werk je bijvoorbeeld net als mij door corona thuis? Dat maakt het al makkelijker om alles van te voren klaar te leggen.

Zorg er voor dat je hardloopkleding klaar ligt en je lunch uit de koelkast kan pakken. Zodra je klaar bent met hardlopen kan je direct omkleden en snel nog eten, voordat je weer aan de slag moet.

De voordelen van hardlopen in de pauze

Het hardlopen in de pauze heeft flink wat voordelen tegenover je dagelijkse hardlooprondje in de avond:

  • Na je hardlooptraining in de pauze ben je productiever
  • Je loopt sneller in je pauze, omdat je maar een half uurtje hebt
  • Je hebt dagelijkse portie beweging gehad en je hoeft niet meer in de avond naar buiten
  • In de wintermaanden kan je hardlopen in het daglicht

Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom jij ook eens in je pauze moet gaan hardlopen. De eerste paar keer was ik bang dat ik te weinig tijd zou hebben. Nu loop ik elke woensdag mijn intervaltraining tijdens mijn lunch en het is echt een verademing!

Hardloop jij ook weleens in de pauze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *