Persoonlijk

Genoeg uitgerust – Het is weer tijd om de hardloopschoenen aan te trekken

Genoeg uitgerust om weer de hardloopschoenen aan te trekken

De NN marathon van Rotterdam is alweer even geleden. Al kijk ik er nog met heel veel plezier en trots naar terug. Na het behalen van mijn eerste hardloopdoel van 2022 heb ik mijzelf getrakteerd op een paar weken rust. Of nou ja rust. Een week vakantie in de Efteling, met 3 kleine koters, kom je niet echt tot rust. Al ben ik zeker genoeg uitgerust en mijn lichaam is weer helemaal hersteld om naar een volgend doel toe te werken.

Vooral niet dezelfde fout maken als altijd

Normaal smaakt de finish van een wedstrijd, waar ik maanden voor getraind heb, naar meer. Dat gevoel was zeker niet anders na het uitlopen van de marathon van Rotterdam. Normaal trek ik direct weer de hardloopschoenen aan zodra de spierpijn is verdwenen. Wat vaak geresulteerd heeft in een vervelende hardloopblessure. Daarom heb ik nu mijzelf 4 weken rust gegund. Hopelijk is mijn lichaam nu voldoende hersteld om zonder risico's te beginnen aan mijn volgende hardloopavontuur.

Niet alleen lichamelijk heeft mijn lichaam rust nodig, maar ook mentaal. Maandenlang aan iets werken kost veel energie. Om mijn focus even weer ergens anders op te zetten, kan ik straks weer met frisse moed er tegenaan.

Het verslag van de Marathon van Rotterdam

Diezelfde trainingsopbouw als de marathon van Rotterdam

Ook al ben ik geblesseerd geraakt in mijn voorbereiding richting de marathon, ben ik wel enthousiast over de opbouw. Ik begon mijn trainingsschema met hardlooptrainingen gericht op snelheid. Daarmee kon ik een halve minuut per kilometer sneller hardlopen. De laatste weken werkte ik aan duurvermogen. Tijdens mijn duurlopen had ik direct profijt van mijn nieuwe basissnelheid.

Mentaal kon ik deze opbouw ook beter volhouden. De eerste weken duren de trainingen niet lang. Waardoor de hardlooptrainingen makkelijk vol zijn te houden. Door geen training over te slaan, kwam ik ook makkelijker in een hardloopritme.

Het volgende hardloopavontuur

Momenteel staat er naast de 100 kilometer nog niks op de planning. De weg naar de Indian Summer Ultra 100 kilometer is nog lang. Daarom ben ik nog aan het zoeken naar een mooie ultra voor tussendoor. Tijdens deze ultra wil ik vooral kijken hoe mijn nieuwe trailrunschoenen lopen, richten op voeding voor onderweg en toch minimaal 50 kilometer overbruggen. Welke ultramarathon dit gaat worden lees je binnenkort!

Wat wordt jou volgende hardloopavontuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *