Persoonlijk

Mijn eerste hardloopdoel voor 2022 is de marathon van Rotterdam binnen 4 uur

Mijn eerste hardloopdoel van 2022: marathon van Rotterdam binnen 4 uur

In één keer 100 kilometer hardlopen is een flinke stap, daarom heb ik het opgedeeld in meerdere kleine hardloopdoelen. Mijn eerste echte grote krachtmeting wordt de marathon van Rotterdam. De marathon uitlopen is al een doel op zichzelf, maar ik wil hem ook nog eens binnen de 4 uur uitlopen!

De marathon van Rotterdam binnen 4 uur is niet zonder reden

Normaal gesproken ben ik niet zo met doorkomst- en finishtijden bezig. Vooral bij langere afstanden vind ik het uitlopen belangrijker. Dit wordt de eerste keer dat ik een marathon binnen een bepaalde tijd wil lopen. Binnen de 4 uur zelfs. Misschien is 4 uur peanuts voor sommige hardlopers, maar voor mij is het 42 minuten van mijn snelste tijd op de marathon finishen.

De marathon binnen de 4 uur is een belangrijk onderdeel van mijn voorbereiding richting de 100 kilometer. Al wil ik de 100 kilometer finishen, moet ik voor een bepaalde tijd binnenkomen. Lukt het om een marathon te finishen binnen de 4 uur, dan moet 100 kilometer in 15 uur zeker gaan lukken.

Volg mijn weg richting de 100 kilometer!

Vooral trainen op snelheid

Om de marathon van Rotterdam binnen 4 uur te finishen en de cut-off tijden te halen van de Indian Summer Ultra 100 kilometer train ik nu vooral op snelheid. Ik wissel regelmatig tussen een intensieve en extensieve intervaltraining, ren mij kapot op de tempotraining en maak mij het tegenwoordig zelf moeilijk met een extra gewichtvest. Gelukkig begint het zijn vruchten af te werpen en heb ik mijn persoonlijk record op de 5 kilometer met 30 secondes verbetert en komt mijn PR op de 10 kilometer ook steeds dichterbij.

Het is nu vooral zaak om deze snelheid vast te houden op de langere afstanden. Dat is ook precies waar ik de komende 6 weken op ga hameren!

Loop jij ook de marathon van Rotterdam! Zo ja, hoe gaat het met jou voorbereidingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *