Trailrunnen

Zo kan je een GPX route op iPhone zetten

GPX bestand op je iPhone zetten

De weg vinden met van A naar B is waarschijnlijk geen probleem, maar wat nou als je vooraf een route wilt maken. Zodat je die op een later tijdstip kan gaan hardlopen of wandelen. Vooral handig als je op vakantie gaat en een aantal routes alvast wilt uitstippelen. Misschien heb je een aantal mooie routes gevonden die je graag wilt lopen? Nu vraag je misschien af hoe je die mee kan nemen voor onderweg. Vroeger werd de route rood gemarkeerd op een landkaart, maar tegenwoordig kan je een GPX route op je iPhone zetten.

Wat kan ik met een GPX route?

Een GPX route is niet meer dan een tekstbestand met geolocatie informatie. Dankzij GPX kan je een route uit tekenen op je iPhone. Eigenlijk wat vroeger gebeurde met een rode pen op een wegenkaart. Zo heb je onderweg altijd de route bijdehand.

GPX is ideaal om bestaande routes te downloaden of zelf een route te maken. Je kan vooraf de weg uitstippelen, bekijken hoe lang je route moet zijn en waar je graag wilt hardlopen of wandelen. Heb je eenmaal de gewenste GPX route? Dan hoef je het alleen nog maar op je iPhone te zetten.

Een GPX route op je iPhone te zetten is eenvoudig

Om een GPX route op je iPhone te zetten heb je wel een app nodig, die GPX bestanden kan uitlezen. De meest gebruikte en gewaardeerde app is GPX viewer. Met deze iPhone app kan je eenvoudig een gedownloade GPX route toevoegen. Dankzij GPS laat GPX viewer direct zien waar jij je op de route bevindt. Een andere gratis app is Google Earth. Deze laat ook zien waar jij je bevindt ten opzichte van de route, maar geeft geen richting welke kant je op moet lopen.

Andere iPhone GPX apps om routes te tonen

GPX-viewer en Google Earth zijn zeker niet de enige iPhone apps waarmee je GPX routes kan toevoegen. Er zijn nog van tal van andere apps. Sommige richten zich meer op wandelen en andere juist op fietsen. Kijk daarom goed met welke app jij het beste uit de voeten mee kan.

  • ViewRanger: Hike, Bike or Walk. Gratis iPhone app, maar wel met in-app aankopen.
  • OsmAnd Kaarten en Navigatie. Gratis iPhone app, maar wel met in-app aankopen. Grote voordeel is dat deze offline gebruikt kan worden
  • Maps 3D Pro. Voor deze app betaal je 3,99

Welke app gebruik jij om GPX routes op je iPhone te zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *