Persoonlijk

Geen weg meer terug: Inschrijving Indian Summer Ultra – 100 km

Mijn Indian Summer Ultra - 100 kilometer inschrijving

De knoop is doorgehakt! Na lang twijfelen wilde ik mij snel inschrijven voor een 100 kilometer. Ik heb dan een concreet doel en een datum om naar toe te werken. Op 15 oktober 2022 sta ik aan de start van mijn eerste 100 kilometer tijdens de Indian Summer Ultra!

De Grizzly 100 stond bovenaan mijn lijstje

Vorig jaar liep ik al met de gedachte dat ik 100 kilometer wil gaan hardlopen. Voordat ik het van de daken afschreeuwde heb ik mij uiteraard wel eerst verdiept. Was dit doel überhaupt wel mogelijk om te halen? Wat moet ik er allemaal voor opgeven? Was ik fysiek in staat om 100 kilometer te rennen? Allemaal vragen waar ik nog geen antwoord op heb.

Tijdens mijn zoektocht viel mijn oog op de Grizzly 100. Deze heroïsche tocht lijkt mij schitterend trailrunavontuur, alleen de 3.000 hoogtemeters schrikken af. Hoogtemeters heb ik altijd moeite mee, is het dan wel verstandig om ik gelijk 3.000 meter te klimmen tijdens mijn eerste ultra van 100 kilometer?

Toch maar op safe spelen

Naast de Grizzly 100 stond er nog een andere ultramarathon op mijn lijstje en dat is de Indian Summer Ultra. Vooralsnog dacht ik dat je een 50, 80 of 120 kilometer editie had. Ik moest dus de keuze maken uit 3.000 hoogtemeters of 20 extra vlakke kilometers, maar dat is niet het enige verschil. Ik heb al eerder de Indian Summer Ultra 50 kilometer gelopen. Ik hoef tijdens de ISU minder hoogtemeters te overbruggen en ik loop ook nog eens op bekend terrein.

Mijn trailrunverslag van de Indian Summer Ultra – 50 kilometer

Toen ik hoorde dat de langste editie van de Indian Summer Ultra 100 kilometer gaat zijn, was de knoop snel doorgehakt. De Grizzly 100 lijkt mij avontuurlijker, maar ik speel liever op safe, in hoeverre dat kan als je 100 kilometer wilt gaan hardlopen.

Ingeschreven voor de Indian Summer Ultra – 100 kilometer

Het is bekend terrein geworden! Op 15 oktober loop ik de Indian Summer Ultra van 100 kilometer. De Grizzly 100 blijft zeker op mijn lijst staan. Als er nog iets van mij over is na 100 kilometer staat die als volgende op de lijst. Nu wil ik mijn kans van slagen het grootst houden en mijn verstand en gevoel zegt dat ik dat het meest heb bij de Indian Summer Ultra. Om een einde te maken aan alle twijfels heb ik mij ook direct ingeschreven, zo is er ook geen weg terug meer en kan de echte voorbereiding gaan beginnen!

6 gedachten over “Geen weg meer terug: Inschrijving Indian Summer Ultra – 100 km

  1. Ik heb heel veel bewondering voor dit mooie doel! En wat fijn dat je je nu al ingeschreven hebt, zodat je nog 8 maanden hebt voor je voorbereidingen!

  2. Respect Wim.Moedig van je om je meteen ook in te schrijven. Ik ben heel benieuwd naar je trainingsschema die je gaat volgen.
    Zelf heb ik net in Aalter (Vlaanderen) een eerste ultratrail van 53,4 km gelopen op “marathon and more” en zie ondertussen ook al uit naar iets nieuws waar het wat verder gaat.

  3. Dag Wim , ik heb net de 6 uur in Aalter (België)gelopen en kwam op 59, 3 km . Doel was 60 km , maar een kramp die niet meteen over ging kwam er tussen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *