Reviews

Meer meten & weten met een activity tracker

Wat is een activity tracker? Waar moet je op letten als je er 1 wilt kopen?

Om gezond en fit te blijven is het belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Hoe weet je nou of je genoeg beweegt op een dag? De enige manier om daar achter te komen is om je bewegingen te laten registreren. Met een activity tracker meet jij elke beweging. Je weet dan einde van de dag of je voldoende beweging hebt gekregen.

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een apparaatje die jouw dagelijkse beweging bij houd. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld hardlopen, wandelen, traplopen, maar ook zelfs slapen. De meeste activity trackers kan je gebruiken in combinatie met je mobiele telefoon. Het apparaatje stuurt dan de data door naar je smartphone. Je krijgt dan direct een goed beeld hou het met jouw dagelijkse beweging staat.

Dure modellen hebben ook een geïntegreerde hartslagmeter en GPS. Met deze extra meetinstrumenten krijg je een beter en nauwkeurig beeld over jouw conditie. Een merk die vooral bekend is geworden door activity trackers is bijvoorbeeld Fitbit, maar er zijn ook veel andere grote merken met hun eigen apparaatje, zoals Samsung, Garmin, Apple, etc.

Waarin verschilt een activity tracker met andere wearables?

Er zijn ook andere apparaten die jouw bewegingen registeren. Je hebt stappentellers die meten hoeveel stappen jij per dag loopt en sporthorloges die bijna alles bijhouden wat je doet. Waarin verschilt een activiteitenmeter met andere apparaten?

Dit apparaatje zit eigenlijk tussen de simpele stappenteller en de dure sporthorloge in. Het meet meer zaken dan een stappenteller, die alleen het aantal stappen registreert. En het registreert minder dan een sporthorloge. Een sporthorloge meet bijvoorbeeld ook het hoogteverschil, heeft voorgeprogrammeerde functies voor verschillende sporten, etc. Het grote verschil tussen deze apparaten zit hem dus in de aantal functies. Al doen ze wel grotendeels hetzelfde, namelijk je dagelijkse beweging registreren.

Een activity tracker heeft meestal de volgende functies:

  • Registreren van je aantal stappen
  • Het meten van je gelopen kilometers
  • Berekenen van je verbrande calorieën
  • Je slaappatroon registreren
  • Verbinding maken met je mobiele telefoon
  • Geeft je dagelijkse activiteiten weer

Motiveert je tot extra activiteiten

Ben je nog op zoek naar een extra stok achter de deur om meer te gaan bewegen? Dan is een activity tracker zeker wat voor jou. Uit onderzoek is gebleken dat mensen meer gaan bewegen met het dragen van dit slimme apparaatje. Dit komt omdat je gemotiveerd wordt om de activiteiten te behalen die de tracker aangeeft. Een van die doelen is bijvoorbeeld het halen van 10.000 stappen per dag. Als nog een paar honderd stappen moet, dan loop je al snel een extra blokje om, zodat je toch nog je dagelijkse doel bereikt.

Andere modellen geven jou een notificatie wanneer je niet lang genoeg bewogen hebt. Vooral handig als je lang zit. Je wordt er dan op gewezen om even te bewegen. Alle kleine beetjes helpen je om aan jouw dagelijkse hoeveelheid beweging te komen. Het dragen van een activity tracker helpt je een gezondere levensstijl op na te houden en om extra kilo's af te vallen!

Waar moet je op letten als je een activiteitenmeter wilt kopen?

Er zijn heel veel verschillende modellen op de markt. Je moet goed bedenken wat je allemaal wilt meten met je activity tracker. Wanneer je dat weet, wordt het makkelijker zoeken tussen de verschillende apparaatjes.

Bol.com heeft een flink assortiment aan activity trackers en helpt je daarnaast ook bij het zoeken van het juiste model. Door het antwoorden van een aantal vragen krijg jij direct een goed beeld welke activity tracker het best bij jouw past.

Met welk apparaat meet jij je dagelijkse beweging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *