Reviews

Review – Het ASICS Silver hardloopjack

review ASICS silver hardloopjack voor hardlopers

Het enige hardloopjack dat ik had was de Kalenji hardloopregenjas. Dit is een prima hardloopjack voor als het regent, maar soms wil je ook weleens een hardloopjack aan als het net even te koud is om in alleen een shirt te lopen. Voor dit soort weersomstandigheden ben ik nu in bezit van het ASICS Silver hardloopjack.

Product ASICS Silver jacket
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 59,95

ASICS Silver Jacket

Waar moet een hardloopjack aan voldoen?

Wat ik belangrijk vind aan een goed hardloopjasje, is dat het net even die extra laag aan bescherming geeft. Dat je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen geen last hebt van een koude wind. Aan de andere kant moet het natuurlijk niet voelen alsof je met een winterjas aanloopt. Anders staat binnen 5 minuten het zweet op je rug. Een goede ventilatie is daarom ook van belang bij een fijn hardloopjack.

Waaraan voldoet het ASICS Silver hardloopjack?

Eigenlijk voldoet het ASICS Silver hardloopjack aan alle punten die ik hierboven beschreef. Het geeft net die extra beschermingslaag bij koud weer of een fris windje. Het jack is gemaakt van Ripstop materiaal, waardoor het lekker ademt. Zo heb je het niet gelijk heel heet als je met dit hardloopjack aan het rennen bent.

Ripstop zou ook het vocht moeten afdrijven en snel opdrogen. Het laatste doet hij wel goed. Wel houdt het hardloopjack naar mijn idee iets te veel zweet vast. Zo ontstaan er op de jas, bij een zware inspanning, toch zweetvlekken. Door de blauwe kleur van dit jack vallen deze plekken best wel op. Op zich is er niks mis met wat zweet tijdens hardlopen, maar andere stoffen voeren het zweet beter af.

Een ander groot voordeel van dit hardloopjack is dat als je hem opvouwt, je een klein pakketje over houdt. Ik neem hem regelmatig mee in mijn hardlooprugzak zonder dat hij in de weg zit. Vaak gebruik ik hem niet, maar de momenten dat ik hem nodig had, was ik blij dat ik hem toch ingepakt had.

Het ASICS logo tijdens de review van de ASICS silver hardloopjack

Ideaal hardloopjack om je waardevolle spullen mee te nemen

Aan de buitenkant van het ASICS Silver hardloopjack zitten twee grote zakken met een ritssluiting. Zo kan je waardevolle spullen meenemen tijdens het hardlopen. Ook aan de binnenkant zitten twee flinke zakken. Hier zou je eventueel een mobiele telefoon of portemonnee kunnen opbergen.

Het ASICS Silver hardloopjack is een heel fijn jasje om altijd bij je te hebben. Of je nou aan het hardlopen bent of als je net klaar bent met hardlopen, het geeft net even dat extra beschermingslaagje, zodat je niet te veel afkoelt. Het ASICS Silver hardloopjack is te koop bij all4running.

Product ASICS Silver jacket
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 59,95

ASICS Silver Jacket

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *