Reviews

Born to Run boek – Leesplezier voor ultra- en barefoot runners

Born to Run recentie en review

In mijn hele leven heb ik weinig boeken gelezen, maar in de vakantieperiode slijt ik weleens een boek. Deze vakantie lees ik het boek ‘Born to Run’. Het boek gaat over Christopher McDougall, een Amerikaanse journalist en schrijver, die op zoek gaat naar de Tarahumara, ook wel de Running people genoemd.

Born to Run cover
RATING
5/5
PRIJS*
€ 9,09

Born to Run

De Tarahumara in de Copper Canyons

Christopher McDougall is niet alleen een journalist maar ook een hardlopen. Door verschillende hardloopblessures die hij in de jaren oploopt gaat hij op zoek naar het antwoord om blessurevrij te blijven. Daarnaast is hij gefascineerd door de Tarahumara en reist af naar de Copper Canyons in Mexico om meer te leren over de Running people. Hij hoopt hier ook antwoorden te krijgen hoe het mogelijk is om tientallen kilometers achter elkaar te kunnen hardlopen zonder geblesseerd te raken.

Om meer te leren over de Tarahumara gaat hij op zoek naar een mysterieus figuur. Caballo Blanco zou de persoon kunnen zijn die Christopher in contact kan brengen met de Tarahumara. Uiteindelijk ontmoet Christopher diep in de Copper Canyons en raken in gesprek.

Ultrarunning is a way of life in het boek Born to run

Caballo Blanco vertelt veel over zijn leven met de Tarahumara in de Copper Canyons. De Tarahumara leven een bescheiden leven in kleine hutjes. Ze leven van mais, chia fresca en zelfgebrouwen drankjes. De Tarahumara zijn bekend om meer dan 100 miles achter elkaar hard te lopen op sandalen. In de jaren 90 hebben ze verschillende grote trailrunraces zoals de Western State gewonnen. Uiteindelijk zijn ze gestopt met races in de Verenigde Staten en terug gegaan naar bescheiden leven in Mexico.

Naast zijn verhalen laat Caballa Blanco ook Christopher zien hoe gemakkelijk het hardlopen gaat over verschillende gevaarlijke trails in de Copper Canyons. Daarnaast krijgt de Amerikaanse journalist ook een inkijkje in het leven van de Tarahumara. Hoe van kinds af, speelsgewijs, de kinderen leren om kilometers achter elkaar op te kunnen hardlopen.

Born to Run boek

Barefoot hardlopen wordt gepromoot in het boek Born to Run

Het boek ‘Born to Run’ maakt opeens een wending naar barefoot hardlopen. Christopher McDougall is op zoek naar antwoorden om blessurevrij te blijven. Tijdens zijn zoektocht komt hij verschillende karakters tegen waaronder ook Barefoot Ted. Hij is het uithangboord voor barefoot hardlopen. Niet alleen Barefoot Ted, ook de Tarahumara en Caballo Blanco lopen honderden kilometers op sandalen, zonder geblesseerd te raken.

In ‘Born to Run’ wordt zelfs gesuggereerd dat hardlopen op hardloopschoenen van bekende merken juist hardloopblessures in de kaart zou spelen. Hoe meer demping in je schoen hoe groter de kans op een blessure.

Born to Run is zeker een spannend, informatieve en meeslepend boek

Wil je een meeslepend boek lezen over ultrarunning, trailrunnen of barefoot hardlopen dan is zeker Born to Run een aanrader. Het boek leest lekker weg en je leert verschillende bijzondere karakters kennen. Daarnaast is het ook zeker interessant om meer te leren over de Tarahumara. Deze bijzondere en bescheiden mensen zijn de ultrarunners van de wereld.

Het boek ‘Born to Run' is een aanrader omdat:

  • Verschillende bijzondere karakter leert kennen
  • Je een inkijkje krijgt in het bijzondere volk ‘de Tarahumara'
  • Je meer leert over het hoe het huidige trailrunnen en ultrarunnen tot stand is gekomen
  • Waarom barefoot-running het verschil kan maken
Born to Run cover
RATING
5/5
PRIJS*
€ 9,09

Born to Run

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *