Reviews

Hardloopoortjes, waar moet je op letten

Muziek aan het luisteren met mijn hardloopoortjes

Hardlopen zonder muziek vind ik prima voor de kortere loopjes. Bij een duurloop, waarbij ik minimaal een uur ren, is muziek geen overbodige luxe. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van hardloopoortjes?

Draadloze hardloopoortjes of toch met snoer?

Er zijn aantal verschillende soorten hardloopoortjes op de markt, allemaal met hun eigen kenmerken. Het grootste verschil is toch de draadloze oortjes versus de exemplaren met snoer. Voor beide modellen is wel wat te zeggen. Zo vind ik het gemak van niet op te hoeven laden, waar je bij draadloze hardloopoortjes toch mee te maken hebt, wel fijn. Aan de andere kant verplicht een snoer je weer om je muziekdevice in de buurt te hebben en die moet je ook maar net kwijt kunnen.

Ik heb zowel met draad als zonder draad getest, en ik was persoonlijk meer fan van de URBAN Reimer hardloopoortjes. De geluidskwaliteit was beter en het zat een stuk comfortabeler. Helaas voor mij zat hier wel een snoertje aan en hier heb ik eigenlijk geen ruimte voor als ik hardloop. Daardoor ontkwam ik er niet aan om ook een draadloze variant te testen. Hiervoor heb ik de Jaybird Freedom gekocht en ook dit is een prima hardloopoortje.

Doe je hem erin of zet je hem erop?

Daarnaast is er ook een groot verschil tussen on-ear en in-ear hardloopoortjes. De eerste variant draag je echt op je oor, waarbij het kussentje je gehele oorschelp omvat. De in-ear is iets discreter en die plaats je direct in je oor.

In-ear oortjes zijn kleiner en dus makkelijke te vervoeren. Daarnaast heb je minder last van omgevingsgeluid, omdat je gehoorgang wordt ‘geblokkeerd'. On-ear blijft over het algemeen prima zitten en je hoort juist het omgevingsgeluid door de muziek heen. Dit is wel weer een stuk veiliger met hardlopen.

Zelf heb ik nog nooit met een on-ear oordopje hardgelopen, maar ik heb besloten dat ik hier de volgende keer voor kies. Nu ben ik regelmatig aan het stoeien met de in-ear oortjes weer terug in mijn oren te stoppen en ook vind ik het kunnen horen van de omgevingsgeluiden fijn,.

Met welke hardloopoortjes loop jij rond? Welke kan je mij aanraden? Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar de ideale hardloopoortjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *