Reviews

Review – kunnen de Jaybird Freedom oordopjes hun voorganger doen vergeten?

Muziek luisteren met de Jaybird Freedom hardloopoortjes

Mijn eerste hardloopoortjes zijn vrij vlot overleden, dus moest ik sneller dan gehoopt weer op zoek naar een nieuw exemplaar. Stiekem kwam het wel goed uit dat mijn eerste set het niet gered heeft, aangezien ik nu regelmatig hardloop met een vest en met de fiets naar mijn werk ga. Een draad zou daarbij alleen maar in de weg zitten, dus tijdens mijn zoektocht richtte ik mij op de draadloze gevallen. Het is de Jaybird Freedom geworden.

Muziek luisteren met de Jaybird Freedom hardloopoortjes
RATING
3/5
PRIJS*
€ 49,99

Jaybird Freedom Special Edition

De keuze is reuze

Het heeft wat tijd gekost om de juiste oordopjes te vinden, aangezien er bizar veel keuze is Er zijn verschillende merken die allemaal zeggen de beste te zijn. Uiteindelijk maakte ik een shortlist met een drietal oortjes en heb ik van die drie alle reviews gelezen die ik maar kon vinden. De positieve verhalen over de Jaybird Freedom Special Edition gaven de doorslag. Dit model was door de 50% korting die ik kreeg, qua prijs de meest betaalbare van alle drie.

Waarom niet eerder draadloos!?

Een draadloze koptelefoon of oortjes vind ik echt ideaal met hardlopen. Je hoef niet meer je mobiele telefoon of iPod in je broekzak te houden en daarnaast zit het kabeltje ook niet in de weg. De overstap naar draadloos is dan ook zeker definitief. Het enige nadeel is dat je de oordopjes wel moet opladen voordat je ze gebruikt. De accu van Jaybird gaat ongeveer 2 tot 3 uur mee, terwijl er op de website gesproken wordt van een accutijd van 8 uur. Bij een langere duurloop zal je niet de volledige loop van je muziek kunnen genieten.

Weer terug bij af met de Jaybird Freedom

Toch zijn de oordopjes en ik geen match made in heaven want ze passen voor geen meter. Misschien heb ik niet de juiste grootte om de oortjes geklikt, maar geen enkele pasvorm zit ideaal. Ze glijden regelmatig uit mijn oren en soms is het nog erger: als ik omkijk, blijft het in-ear sleeve dopje in mijn oor achter, terwijl het oordopje zelf eruit valt.

Ik stoei dus weer regelmatig om het oordopje terug in mijn oor te krijgen. Door de aanschaf van deze oortjes loop ik eigenlijk meer zonder muziek dan met. Wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn. Als ik lange afstanden loop, wil ik graag naar muziek luisteren. Helaas is dat met de korte accuduur niet mogelijk.

Muziek luisteren met de Jaybird Freedom hardloopoortjes
RATING
3/5
PRIJS*
€ 49,99

Jaybird Freedom Special Edition

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

2 gedachten over “Review – kunnen de Jaybird Freedom oordopjes hun voorganger doen vergeten?

  1. Leuke review Wim,
    maar dat houdt mij een beetje tegen, draadloos icm de accu.
    Heb nu bedraade JBL in me oren hangen, maar die hebben hun langste tijd gehad. Dopje gaat los e.d.
    Greetz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *