Reviews

Review – Het Hardlopers Kookboek: deel 1

Review van het hardlopers kookboek deel 1

Als je hardloopprestaties wil verbeteren, is voeding een belangrijk onderdeel tijdens je trainingen. Bij het kiezen van de juiste voeding komt meer kijken dan je denkt. Mijn kennis komt grotendeels uit verschillende kookboeken voor hardlopers. Zo heb ik al eerder een review geschreven over ‘food 2 run’ en nu is ‘Het Hardlopers Kookboek: deel 1’ aan de beurt.

Review van het hardlopers kookboek deel 1
RATING
4/5
PRIJS*
€ 24,99

Het hardlopers-kookboek deel 1

Van trainen en presteren naar herstellen

Het boek is ingedeeld in de categorieën trainen, presteren en herstellen. Zo kan je makkelijk op zoek naar een recept wat je op dat moment nodig hebt. Zoek je iets voor tijdens de trainingen of heb je net een zware run achter de rug en heb je voeding nodig om te herstellen? Dan biedt het boek je diverse lekkere recepten waarmee je aan de slag kan!

Fijne extra voedingsinformatie in het Hardlopers Kookboek

In ieder hoofdstuk staat informatie over waarom je juist die voeding nodig hebt tijdens bijvoorbeeld een training. Zo eet je niet alleen blind wat er wordt voorgeschreven, maar weet je ook wat de voeding met je lichaam doet en gebeurt.

Dit vind ik het allerfijnste aan het Hardlopers Kookboek. Zo ben ik veel te weten gekomen over de verschillende vitamines en mineralen die goed zijn voor hardlopers. Ik heb ook veel geleerd over wat bijvoorbeeld nitraat en cafeïne voor je doen tijdens een hardloopwedstrijd. Het boek gaat uitgebreid in op al deze soort stoffen en daardoor heb ik een zekerder gevoel over waarom ik bepaalde dingen eet.

Naar aanleiding van het kookboek drink ik nu bijvoorbeeld regelmatig een week voor een belangrijke hardloopwedstrijd bietensap. In het Hardlopers Kookboek staan verschillende lekkere en frisse bietensap recepten, dus dat is ideaal om uit te proberen.. Ik weet nog niet of het daadwerkelijk een verschil maakt tijdens mijn runs, maar ik heb er wel een goed gevoel bij.

Uiteraard blijft het een kookboek en daarom is het fijn dat de juiste gerechten bij deze verschillende vitamines en mineralen zijn opgesomd. Bij elk gerecht staat ook de hoeveelheid van deze stoffen. Zo weet je precies wat je binnen krijgt.

Recept van het hardlopers kookboek deel 1

Lekker veel verschillende gerechten

De dag voor een hardloopwedstrijd eet ik graag pannenkoeken. Ik haal altijd een pak bij de supermarkt, maar door het Hardlopers Kookboek weet ik dat er meerdere opties zijn. Er staan namelijk 8 verschillende pannenkoeken recepten in! Van American Pancakes tot Oostenrijkse kaiserschmarrn. De standaard pannenkoeken kunnen hier dus de deur uit.

Niet alleen voor pannenkoeken, maar ook voor veel andere gerechten zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is er voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Ik heb al veel gerechten geprobeerd en de meeste vallen zeker in de smaak.

Ben ik fan van Hardlopers Kookboek: deel 1?

Jazeker, ik ben enthousiast over dit receptenboek! De extra informatie die naast alle recepten staat, is super fijn. Ik heb naast wat ik al wist over voeding veel geleerd over verschillende vitamines en mineralen en waarom je deze als hardloper moet eten. Ben je met voeding bezig als hardloper, dan mag dit boek zeker niet ontbreken in je collectie!

Review van het hardlopers kookboek deel 1
RATING
4/5
PRIJS*
€ 24,99

Het hardlopers-kookboek deel 1

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *