Hardlopen

Welk hardloopevenement daagt jou het meeste uit?

Welk type hardloopevenement daagt jou het meeste uit?

Ik heb al aan verschillende runs mee mogen doen. In het begin waren het vooral 10 kilometer wedstrijden, maar na een tijdje wilde ik wel iets anders proberen. Eerst koos ik voor een andere afstand, maar inmiddels verlaat ik ook regelmatig het asfalt en kies ik voor een hardloopevenement in de natuur. Door deze variatie hou ik het hardlopen leuk voor mezelf!

Ieder hardloopevenement heeft zijn eigen charme en ze bieden je ook allemaal hun eigen uitdaging.

Korte hardloopwedstrijd

Regelmatig loop ik een 10 km hardloopwedstrijd. Ik doe dit vooral omdat ik me hier goed op mijn tempo kan focussen en de uitdaging kan vinden om een nieuw PR te lopen. Er zijn honderden verschillende runs te vinden in dit segment door het hele land. Er zal dus zeker wat voor je tussen zitten.

Banner voor de hardloopschema's
Start van de DSW Bruggenloop 2018

Marathon

Dit jaar heb ik mijn eerste marathon gelopen en dit is een uitdaging op zich. Ik ben niet zozeer bezig om op een hoog tempo te lopen, maar juist een heel gelijkmatig tempo. Het lopen van een marathon vergt natuurlijk veel meer training en voorbereiding dan een 10 km, maar de uiteindelijke finish is een uniek moment dat ik hopelijk nog vaak mag meemaken.

Trailrun

Naast mijn eerste marathon heb ik ook het afgelopen jaar mijn eerste trailrun gelopen. Na deze wedstrijd heb ik echt een nieuwe hobby gevonden. Wat een geweldige ervaring was dat! Ik hou van de natuur en ben graag buiten. Dit in combinatie met hardlopen maakt trailrunnen echt te gek. Daarnaast kom je op plekken waar je zelf niet zo snel zou komen.

Urban trailrun

Tegenwoordig organiseert Urbantrail in de meeste grote steden verschillende trailruns. Met deze trailruns loop je niet door de natuur, maar juist door de steden. Je rent door verschillende iconische gebouwen en plekken van je lievelingsstad. Met de Urbantrail in Rotterdam ben ik bijvoorbeeld door de bibliotheek en kubuswoningen gelopen. Je doet zo'n run niet voor de resultaten, maar wel om de stad op een andere manier te leren kennen.

Obstakel run

Een obstakel run is een uitdaging binnen een uitdaging! Je legt niet alleen een (flink) afstand af, maar je moet ook nog veel verschillende obstakels bedwingen. Tijdens de harbour run, die ik gelopen heb, moest je bijvoorbeeld over verschillende zeecontainers klauteren en waren er in totaal 25 obstakels die je moest passeren. Je bent dus niet alleen bezig met hardlopen, maar je moet je gehele lichaam in de strijd gooien om de wedstrijd te voltooien. Dit kan een onwijs leuke afwisseling zijn!

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende hardloopwedstrijden. Heb jij ook unieke hardloopwedstrijden gelopen? Ik ben heel erg benieuwd, want ik ben altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *