Reviews

REVIEW – het ‘food 2 run’ receptenboek voor hardlopers

Food 2 run recepten boek cover

Nu ik langere afstanden loop, kom ik erachter dat ik het met alleen trainen niet red. Mijn lichaam heeft voeding nodig om de trainingen en wedstrijden te kunnen doorstaan en vooral om daar weer goed van te herstellen. Ik had geen idee waar ik moest beginnen met het letten op voeding, maar gelukkig was daar het boek ‘Food2run'.

Food 2 run recepten boek cover
RATING
4/5
PRIJS*
€ 19,95

Food2run receptenboek

Food2run als uitgangspunt

Mijn kennis ging niet verder dan het bunkeren van zoveel mogelijk koolhydraten voor de wedstrijd en na de wedstrijd juist eiwitten.

In de aanloop naar de City-Pier-City heb ik het boek ‘Food2run’ gekregen. Met hulp van dit boek heb ik geleerd wanneer ik wat moet eten. Verder ontdekte ik dat er meer keuze is dan alleen maar pasta voorafgaand aan een hardloopwedstrijd.

Wat ik ook fijn vind aan het boek, is dat het eerst uitlegt wat voeding met je lichaam doet. Het geeft inzicht in het effect van koolhydraten en eiwitten en hoeveel procent je van deze macro-voedingstoffen per dag moet binnen krijgen op basis van je lichaamsgewicht. Ik vind het altijd fijn om niet zomaar alles te doen wat er wordt geschreven, maar juist wat meer kennis te vergaren zodat ik begrijp wat ik doe.

Een eetschema met recepten

Het boek is opgedeeld in verschillende types voeding: herstelsnack en maaltijd, energiesnack en maaltijd en tussendoortjes. Daarbij is er een volledig schema uitgewerkt richting een marathon. Dit schema laat de hele week richting de marathon zien wat hoeveel je per type voeding moet eten.

Per dag wordt er geschreven wat je per type moet eten, bijvoorbeeld 2 herstelmaaltijden, 2 herstelsnacks en een tussendoortje. Verder in het boek kan je de bijhorende recepten vinden per type.

Food 2 run recept voor een hamburger

Het enige nadeel van de meeste recepten is dat je heel veel verschillende ingrediënten nodig hebt die de meeste mensen niet in huis hebben. Toch geven de meeste recepten genoeg inspiratie om een eigen variant van te maken. Bijvoorbeeld in plaats van parelgort gebruik ik rijst en ook vervang ik de andere ingrediënten voor wat ik in huis heb.

Veel geleerd qua voeding

Voeding werkt voor iedereen weer anders. Daarom is het belangrijk om in het begin veel te oefenen met de voeding en te kijken wat voor jou werkt en wat juist ook niet.

Dit boek ‘Food2run' heeft mij op weg geholpen met het vinden van de juiste voeding in aanloop naar, tijdens en vooral ook na de wedstrijden. Het helpt me ook met het variëren met voeding om een gezonde en gevarieerde eetpatroon te houden.

Food 2 run recepten boek cover
RATING
4/5
PRIJS*
€ 19,95

Food2run receptenboek

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *