Reviews

Review: Kailas Fuga Air II Trail Running Hydration Vest Pack 8L

Review van de Kailas Fuga Air Trail Running Hydration Vest 8L pack

Jaren geleden heb ik een hardloopvest gekocht en eigenlijk heb ik nooit meer verder gekeken naar andere hardloopvesten. Totdat ik aanraking kwam met het Chinese merk Kailas. Een merk waar ik verder nog niet bekend mee bent. Ze focussen zich volledig op trailrunnen. Ik heb de Kailas Fuga Air II Trail Running Hydration Vest Pack 8L getest. Dit vest is speciaal ontwikkeld voor trail runners die grotendeels door de bergen rennen.

Wat vind ik belangrijk aan een hardlooprugzak?

Het hebben van een hardlooprugzak is onmisbaar als je langere afstanden wilt gaan lopen. Zelfs al zijn deze trailruns georganiseerd, ben je langere tijd op jezelf aangewezen. Daarom heb ik een aantal punten die ik belangrijk vind en waar ik extra op let met het testen van een hardlooprugzak.

  • Comfortabel: de rugzak mag niet op en neer gaan met hardlopen
  • Makkelijk stelbaar: tijdens het hardlopen verschuift er nog weleens wat, het vest moet daarom makkelijk verstelbaar zijn.
  • Makkelijk kunnen drinken: de voornaamste reden om een hardloopvest aan te trekken is om drinken mee te nemen onderweg.
  • Genoeg opbergruimte: naast het drinken wil je ook je alle andere spullen in je rugzak kunnen opbergen.
De reviewvideo van de Kailas Fuga Air II Trail Vest

De Kailas Fuga Air II Trail Running Hydration Vest Pack 8L is heel makkelijk verstelbaar

Comfort is het belangrijkste van alle hardloopspullen, of het nou een hardloopbroek of pet is. Je wilt namelijk geen vervelende schuurplekken oplopen tijdens het rennen. Schuurplekken zijn pijnlijk, maar je raakt ook je focus kwijt door dit soort ongemakken. Gelukkig sluit de Kailas Fuga Air II Trail Running Hydration Vest Pack 8L prima aan en is zeer makkelijk verstelbaar. Door aan de verstelknop te draaien sluit het vest prima om je lichaam en zit het als gegoten. Je hebt geen last dat de hardlooprugzak op en neer gaat tijdens het hardlopen en je hebt zeker geen last van vervelende schuurplekken!

Je spullen opbergen in het hardlooprugzak van Kailas

Mijn enige ervaring met een hardlooprugzak is met de Ultimate Direction Mountain Vest 4.0. Deze rugzak gaat al meerdere jaren mee op verschillende hardloop- en trailrunavonturen. Alle spullen hebben een vast plekje gekregen. Het was dus even wennen waar ik alle spullen ging opbergen. Je hebt iets minder opbergruimte dan bij andere hardlooprugzakken. Vooral aan de voorkant ontbreekt het aan verschillende opbergzakken.

Wel ben ik enthousiast over een speciaal vakje om je mobiele telefoon in op te bergen aan de voorkant. Dat is precies wat ik mis bij de Ultimate Direction Mountain Vest. Met het Kailas vest heb je mobiele telefoon altijd binnen handbereik.

De kwaliteit van de Kailas Fuga Air II Trail Running Hydration Vest Pack 8L is beter dan verwacht

Ik was totaal niet bekend met het merk Kailas. Ik had ook geen enkel idee wat de kwaliteit zou zijn van haar trailrun gear. Ik ben positief verrast van de kwaliteit van de hardlooprugzak van Kailas. Het materiaal is van hoge kwaliteit, vochtafdrijvend en ademend. Alles wat je nodig hebt bij het trailrunnen.

Het enige minpunt van de Fuga Air II Trail Running Hydration Vest is dat hij wat klein valt. Zelf heb ik maat M. Die volgens de maattabellen het beste bij mijn figuur past. Al had hij van mij wel iets groter gemogen. Verder is het een super fijne hardlooprugzak, die op veel trailrunavonturen meegaat.

Meer lezen over de Kailas Fuga Air II Trail Running Hydration Vest? Ga naar de website van de producent zelf.

Dit artikel is een samenwerking met Kailas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *