Reviews

De beste top 5 hardlooppetten om jezelf tegen de zon te beschermen

De top beste hardlooppetten voor hardlopers

Als je graag in de zomer hardloopt is het wel belangrijk dat jezelf goed beschermt tegen de felle zon. Wat zeker niet mag ontbreken is een petje. Door het dragen voor een hardlooppet kan het zonlicht niet direct op je bolletje schijnen. Hierdoor blijft je lichaam koeler en verklein je de kans op een zonnesteek. Hieronder vind je de beste top 5 hardlooppetten.

Waar heb ik de beste top 5 hardlooppetten op gebasseerd?

Uiteraard moet de hardlooppet er niet alleen stijlvol uit zien, maar het moet vooral je hoofd beschermen tegen de hete zon. Ik heb daarom gekeken naar het beschermend materiaal van de pet en ook het vocht goed kan afdrijven. Je wilt namelijk niet dat de zweetdruppels in je ogen lopen tijdens het hardlopen. Naast de technische specificaties heb ik ook gekeken naar het model van de pet. Persoonlijk ben ik meer fan van de truckers cap. Deze kan ik naast het hardlopen ook nog eens overdag dragen.

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 23,95

BUFF® Trucker Cap - pet - zonbescherming

Mijn favoriete hardlooppet is de Buff trucker cap en staat daarmee ook bovenaan de lijst van de beste top 5 hardlooppetten. Niet alleen is de Buff truckers cap stijlvol, maar ook nog een ideale hardlooppet. Door het mesh-materiaal aan de achterkant krijg je geen warm hoofd tijdens het rennen. Mocht je toch last krijgen van zweetdruppeltjes, dan drijft hij het vocht prima af en heb je daar geen last van!

2.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 34,95

Patagonia P-6 Logo LoPro Trucker Hat caps

De tweede in de beste top 5 hardlooppetten is ook weer een trucker cap. De Patagonia hardlooppet heeft bijna dezelfde technische specificaties als de Buff versie. De reden waarom deze op twee staat is de prijs-kwaliteit verhouding. De Patagonia trucker cap is een tientje duurder, dan de nummer 1 uit deze lijst. Desalniettemin is deze hardlooppet zeker een aanrader!

3.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 33,99

Nike Tech hardlooppet - Unisex

De Nike hardlooppet maakt gebruik van Dri-FIT technologie. Door dit materiaal blijft je hoofd droog tijdens het hardlopen. In de pet zit ook een extra rand van absorberende badstof. Hierdoor zit de hardlooppet nog comfortabeler op je hoofd en weet je zeker dat er geen zweetdruppels in je ogen terecht komen!

4.
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 22,95

Craft Run Cap - hardlooppet

Met de Craft Run Cap haal je een echte hardlooppet in huis. Door de vochttransporterende zweetband aan de binnenzijde van de hardlooppet wordt het zweet supersnel geabsorbeerd. Het ademende materiaal zorgt ook nog voor extra verkoeling.

5.
RATING
3/5
PRIJS*
€ 22,95

Odlo Cap Ceramicool Light Unisex Cap

De Odlo Ceramicool hardlooppet beschermt je hoofd goed tegen de zon. Door het materiaal biedt deze hardlooppet nog eens extra 30+ uv-bescherming. Daarnaast is deze pet lichter dan zijn voorgangers en heeft betere huidverkoeldende prestaties. De hardlooppet neemt namelijk de warmte van je hoofd op en verdrijft deze weer om zo de temperatuur van de huid tot wel 1 graag te verlagen.

Dit is mijn conclusie van de beste top 5 hardlooppetten

Mijn favoriete hardlooppet is de Buff trucker cap. Naast dat de pet zorgt dat je hoofd koel blijft tijdens het hardlopen is hij ook nog eens stijlvol en draag ik hem ook graag als ik niet aan het hardlopen ben. Ben je op zoek naar een echte hardlooppet? Dan is de Odlo Cap Ceramicool Light hardlooppet een aanrader. Deze heeft alle technische specificaties die je van een hardlooppet mag verwachten!

De beste top 5 hardlooppetten op een rijtje

  1. BUFF® Trucker Cap – pet – zonbescherming
  2. Patagonia P-6 Logo LoPro Trucker Hat caps
  3. Nike Tech hardlooppet – Unisex
  4. Craft Run Cap – hardlooppet
  5. Odlo Cap Ceramicool Light Unisex Cap

Gebruik jij een hardlooppet tijdens het rennen? Zo ja, wat is jouw favoriete pet?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *