Beginners

Hardlopen met je telefoon – hoe kan je dat als beste doen?

Hardlopen met je telefoon

Je telefoon meenemen tijdens het hardlopen is eigenlijk altijd vervelend. Met hardlopen heb je natuurlijk niet je normale kloffie aan, waar je telefoon makkelijk in kan opbergen. De meeste hardloopbroeken hebben niet eens zakken, en als die ze wel heeft, dan wil je daar niet je telefoon in opbergen. Niks is vervelender dan een telefoon die tegen je been aan klapt bij iedere stap. In dit artikel lees je hoe je makkelijk jouw telefoon kan meenemen tijdens het hardlopen.

Je ontkomt er niet aan om je telefoon mee te nemen tijdens hardlopen

Hoe vervelend het ook is om je telefoon mee te nemen, toch ontkomen de meeste er niet aan. Uiteraard zullen sommige lopers de telefoon lekker thuis laten, maar dat is meer de uitzondering dan de regel. De ene hardloper neemt de telefoon mee voor muziek de andere om bereikbaar te zijn. Iedereen heeft zo zo redenen om toch de telefoon mee te nemen onderweg. De meest genoemde redenen zijn:

  • Hardlopen met je telefoon om bereikbaar te zijn
  • Mogelijkheid om foto's te maken tijdens je hardlooprondje
  • Telefoon mee met hardlopen om muziek te luisteren
  • Een hardloopapp gebruiken op je telefoon zoals Strava
  • De weg terug kunnen vinden met de GPS op je telefoon

Hoe kan je het beste je telefoon meenemen tijdens het hardlopen?

Gelukkig zijn er wel manieren om je telefoon mee te nemen, zonder dat die in de weg zit tijdens het hardlopen. De ene manier is goedkoper dan de andere, terwijl je met duurdere opties weer meer kan meenemen tijdens het hardlopen.

Je smartphone in de hand

De goedkoopste en makkelijkste manier om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen is in je hand. Toch heeft dit wel wat nadelen tijdens het hardlopen.

Omdat je telefoon in je hand vast houdt heeft dat effect op je loophouding. Je armzwaai kan minder zijn, waardoor je niet in balans hardloopt. Daarnaast is de kans dat je telefoon krampachtig vasthoud aanwezig en dat loopt ook minder fijn. Voor kortere afstanden kan je deze optie overwegen, maar ga je langere afstanden hardlopen, dan raad ik je aan om niet met je telefoon in de hand te gaan hardlopen.

Je telefoon opbergen in je zakken

Een andere goedkope opties om je smartphone bij je te dragen tijdens het hardlopen is je telefoon in je zakken te stoppen. In de wintermaanden is dit geen probleem, omdat de meeste hardloopjasjes wel een zak hebben, waar je jouw telefoon in kwijt kan.

Wanneer het echter warmer wordt en het niet te doen is om met een jas te gaan hardlopen worden je opties nogal beperkt. Misschien heeft je hardloopbroek een zak? Je smartphone opbergen in broekzak is daarnaast allerminst fijn. Bij elke stap klapt je telefoon tegen je bovenbeen aan. Een kilometer bestaat uit 1.333 stappen. Dus telefoon in broekzak is zeker geen aanrader!

Hardlopen met een running belt

Naast de goedkope oplossingen zijn er ook een aantal producten op de markt, waar jij je telefoon in kan opbergen tijdens het hardlopen. Een van die opties is een running belt.

Het fijne aan een running belt is dat je niet alleen je smartphone er in kan opbergen, maar nog veel meer. Zoals bijvoorbeeld je sleutels, energiegels en portemonnee. Bij sommige van deze sportriemen kan je zelfs water meenemen?

Een speciale sportarmband voor je telefoon

Een ander product is de sportarmband. Als weleens een hardloopevenement hebt gelopen, komt deze je vast bekend voor. Je ziet veel hardlopers met een sportarmband lopen. Deze armband is speciaal gemaakt om je telefoon in op te bergen voor het hardlopen:

Deze sportarmband draag je meestal om je bovenarm, je kan daardoor ook makkelijk je oortjes kwijt om muziek te luisteren tijdens het hardlopen. De sportarmband is een goedkopere oplossing dan de running belt, maar daarin tegen kan je wel minder spullen meenemen.

5 redenen om je telefoon mee te nemen tijdens hardlopen

Waarom zou je eigenlijk je telefoon meenemen tijdens het hardlopen?

Vind jij het vervelend om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen? Dan ben je zeker niet de enige. Toch is het verstandig om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen. Dit zijn de vijf meest voorkomende redenen waarom hardlopers de mobiele telefoon meenemen tijdens een rondje rennen.

1. Telefoon mee tijdens het hardlopen om bereikbaar te zijn

De meest genoemde reden waarom bijna iedereen zijn telefoon meeneemt is om bereikbaar te zijn. Mocht er onverhoopt wat gebeuren tijdens je hardlooprondje, zoals bijvoorbeeld dat je later thuis bent kan je dat laten weten. Het kan ook zijn dat er thuis iets gebeurd en met je telefoon op zak kan het thuisfront jou bereiken.

2. Foto’s maken tijdens je hardlooprondje

Tijdens trailrunnen loop je door de mooiste natuurgebieden. Het zou zonde zijn als je dat niet kan vastleggen en je neemt tijdens je hardlooprondje ook niet je spiegelreflex camera mee. Met je smartphone kan je prima foto’s schieten van de mooie uitzichten.

3. Hardlopen met muziek

Veel hardlopers lopen graag met muziek. Uiteraard kan je een iPod meenemen, maar je kan ook je telefoon meenemen tijdens het hardlopen. Ik loop graag met mijn favoriete playlist van Spotify en daarom heb ik altijd mijn telefoon bij me.

4. Met je telefoon gegevens bijhouden hoe je hebt gelopen

Als je geen sporthorloge hebt is een mobiele telefoon ideaal om bij te houden hoe je hardlooprondje is gegaan. Je hebt verschillende hardloopapps die dit voor je bijhouden, zoals Strava, Nike+ en RunKeeper. Je hoeft dus geen dure sporthorloge aan te schaffen om je gegevens bij te houden.

5. Nooit verdwalen met je telefoon op zak

Als je gaat hardlopen op onbekend terrein is de kans dat je weg kwijt raakt aanwezig. Met de telefoon bij de hand is het makkelijk om via GPS de weg terug te vinden. Met GPS kan je ook kijken hoe lang je rondje gaat zijn of kan je vooraf al bekijken of je een onbekende weg kan inrennen zonder dat die doodloopt.

Alternatieven om geen telefoon mee te nemen met hardlopen

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn er genoeg redenen om je telefoon mee te nemen met hardlopen. Als je toch liever je telefoon thuis laat kan dan natuurlijk altijd. Voor mijn korte hardlooptrainingen neem ik ook geen telefoon mee, maar heb ik hier wel een alternatief voor. Dat is namelijk mijn hardloophorloge. Door met alleen mijn sporthorloge te gaan hardlopen registreer ik wel mijn gegevens en daarnaast kan ik ook niet verdwalen met mijn hardloophorloge door de GPS-functie. Naast deze functies kan ik zelfs muziek downloaden op de horloge. Ik heb geen telefoon nodig om naar muziek te luisteren tijdens het hardlopen. Er zijn dus zeker alternatieven om geen telefoon mee te hoeven nemen tijdens je hardlooprondje.

Neem jij je mobiel altijd mee tijdens het hardlopen? Zo ja, waar berg jij je telefoon in op?

Deze blog maakt gebruik van affiliate links

2 gedachten over “Hardlopen met je telefoon – hoe kan je dat als beste doen?

    1. Hi Harry, Bedankt voor het artikel! Ik ga het lezen en verder onderzoeken. Waar nodig zal ik dit artikel aanpassen, het laatste wat ik wil is dat ik iets adviseer waarbij blessures op de loer liggen. De sportarmband is ook mijn minst favoriete oplossing. Ik heb een jaar mee gelopen en het zat eigenlijk altijd in de weg of ik irriteerde mij aan de armband. Toch zie je deze oplossing regelmatig bij andere hardlopers. Vooral bij hardloopevenementen zie ik veel hardlopers die wel met de armband lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *