Reviews

REVIEW – Mizuno Wave Sonic 2: een razendsnelle hardloopschoen

Review van de Mizuno Wave Sonic 2

Alhoewel ik weet dat het op mijn (eenendertigjarige) leeftijd bijna niet meer mogelijk is om als prof aan de bak te gaan, wil ik dat gevoel toch een beetje in stand houden. Daarom heb ik, net als een echte professional, een tweede paar hardloopschoenen gekocht. Naast mijn huidige Nike Pegasus schoenen heb ik nu ook een paar voor de kortere afstanden. Ik wilde namelijk een nieuw paar hardloopschoenen hebben waarop ik sneller kon hardlopen. Na een aantal schoenen te hebben getest op de loopband, is het de Mizuno Wave Sonic 2 geworden.

Product Mizuno Wave Sonic 2 hardloopschoen
RATING
3/5
PRIJS*
€ 96,95

Mizuno Wave SONIC 2

Waarom een tweede paar hardloopschoenen?

Mijn Nike Pegasus zijn prima schoenen om mee hard te lopen. Door de demping is het een ideale hardloopschoen voor langere afstanden. Omdat ik me nu wat meer wil richten op de kortere afstand en mijn snelheid wil verbeteren, ga ik een schoen uitproberen die lichter is. Ik gebruik ze met trainen, maar ik hoop met de Mizuno Wave Sonic 2 ook een nieuw persoonlijk record te lopen op de 5 en 10 kilometer.

Review van de Mizuno Wave Sonic 2

Eerste indruk van de Mizuno Wave Sonic 2

Het eerste wat opvalt nadat je de hardloopschoenen hebt aangetrokken, is inderdaad het gewicht. Door het lichte gewicht voelt het bijna alsof je geen schoen aan hebt. Wat daarna gelijk opvalt, is dat je tijdens het hardlopen veel minder demping hebt, maar daarentegen wel juist beter contact met de grond.

Deze hardloopschoen corrigeert je loophouding

Door het gebrek aan demping in de hardloopschoen voel je het direct wanneer je een verkeerde hardloophouding aanneemt. Tijdens het hardlopen voel je normaal gesproken al veel kracht op je benen en voeten, maar met deze hardloopschoenen is deze kracht nog veel groter. Heb je een verkeerde landing, bijvoorbeeld op je hak, dan word je direct afgestraft.

Ik zou daarom ook niet op deze hardloopschoenen langere afstanden hardlopen. Op langere afstanden heb ik liever meer demping. Het loopt niet alleen comfortabeler, maar het verkleint ook de kans op hardloopblessures.

Voorkant van de hardloopschoenen
Wave Sonic 2

Technische specificaties van de Mizuno Wave Sonic 2

De nieuw ontwikkelde ESS Waveplaat van Mizuno is het middenvoetsgedeelte geplaatst voor een dynamische up-tempo training. De ESS Waveplaat geeft tijdens elke stap veel energie en kracht. Daarnaast belooft Mizuno door de asymmetrische bovenkant altijd een perfecte pasvorm.

Met een 180 gram voor de damesschoen en 220 gram voor de herenvariant is de hardloopschoen behoorlijk licht. Ideale voor sprinttrainingen en persoonlijke records te lopen op de kortere afstanden.

Mijn oordeel over de Mizuno Wave Sonic 2 hardloopschoen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel heb moeten wennen aan deze hardloopschoen. Door het gebrek aan demping komt er veel meer belasting op de benen te staan tijdens het hardlopen. Mijn benen raakten hierdoor snel vermoeid en merkte ik dat ik moeite had om in de juiste houding te blijven lopen. Mijn langste afstand is daarom ook niet meer dan 5 kilometer achter elkaar geweest.

Het grote voordeel is wel doordat de Mizuno Wave Sonic 2 zo licht is dat ik snelheden heb kunnen halen die in eerste instantie niet lukte. Door de ESS Waveplaat merk ik ook dat ik veel energie terugkrijg bij elke stap die ik zet, waardoor ik ook de snelheid goed kan vasthouden.

Het is daarom een ideale hardloopschoen voor de kortere afstanden, vooral als je focus ligt op snelheid. Wil je langere afstanden lopen of zoek je een comfortabeler hardloopschoen, dan raad ik de Mizuno Wave Sonic 2 niet aan.

Product Mizuno Wave Sonic 2 hardloopschoen
RATING
3/5
PRIJS*
€ 96,95

Mizuno Wave SONIC 2

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *