Reviews

Review – Maakt de Nike Pegasus 32 hardloopschoen de belofte waar?

De Nike Pegasus 32 hardloopschoenen in het gras

Sinds ik begonnen ben met hardlopen, nu al een paar jaar geleden, loop ik op Nikes. Vooral het model Pegasus spreekt me enorm aan en ook de nieuwste schoenen die ik heb gekocht, zijn weer van deze lijn. Het is me ooit aangeraden in de Nike Store en ik heb het nooit meer losgelaten. Momenteel ren ik op de Pegasus 32 en in deze review laat ik je weten of ze de belofte waarmaken.

Ik geef toe, gezien mijn constante keuze voor Nike, dat mijn vergelijkingsmateriaal schamel is, maar ik kan je natuurlijk wel de voor- en nadelen geven!

Je moet niet zitten aan m’n Nikes

Ik ben altijd al fan geweest van het merk en daarom ben ik ook juist naar de Nike Store gegaan voor een analyse. Eerlijk is eerlijk, in m’n vroege hardloopjaren liep ik zo minimaal, dat ik bijna een half decennium met de demping heb gedaan. Op mijn nieuwe paar heb ik nu rond de 400 km hardgelopen en lopen nog steeds prima!

Wat ik belangrijk vind bij een hardloopschoen, zijn eigenschappen als duurzaamheid, comfort, demping en uiteraard de prijs. Comfort en demping voeren daarbij de boventoon. Ik heb al de nodige blessures gehad en met een goede schoen verklein je die kans.


Comfort: 8 / 10
De schoen zit prima aan de voet. Ik heb de schoen wel even in moeten lopen. De eerste paar runs had ik namelijk flink last van blaren, maar nu hij goed is ingelopen, zit hij fantastisch.


Demping 6 / 10
Demping vind ik de allerbelangrijkste eigenschap van een schoen, aangezien je benen door een goede demping minder harde klappen op hoeven vangen. Hiervoor verklein je de kans op blessures. Zolang de schoen nog nieuw is, voelt de demping als een zacht bedje. Nu ik er echter al flink wat kilometers heb gelopen op dit paar, merk ik wel dat de demping langzaam afneemt, waardoor m’n benen iets meer te verduren krijgen.


Duurzaamheid 6 / 10
Zoals ik hierboven beschreef, neemt de demping best snel af. Daarnaast is de bovenkant van de schoen redelijk schadegevoelig, aangezien deze uit een mesh-materiaal bestaat. Met mijn vorige Pegasus paar heb ik ongeveer 1000 km hardgelopen, voordat ze echt helemaal op waren.


Prijs 8 / 10
Het paar kost ongeveer €80,- en dat vind ik persoonlijk aan de lage kant voor een prima hardloopschoen. Uiteraard zullen er betere schoenen zijn, maar die komen ook vaak met een hogere prijs. De prijs/kwaliteit-verhouding vind ik daarom zeer schappelijk.


Een aanrader of toch niet?

Ik heb al jarenlang plezier van dit type schoen. Als je voor een redelijk prijs een paar hardloopschoenen zoekt, dan is de Nike Pegasus 32 een aanrader. Echter, aangezien ik momenteel meer hardloop dan eerst, merk ik wel dat hij sneller mankementen vertoont. Daarnaast is de schoen prima voor op de weg, maar op onverharde wegen voel je toch dat je minder grip hebt.

Rating 7 / 10

2 gedachten over “Review – Maakt de Nike Pegasus 32 hardloopschoen de belofte waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *