Trailrunnen

Ik heb me ingeschreven voor mijn allereerste trailrun ooit!

Zon schijnt door de bomen bij de Vaalserbergtrail

Eindelijk durf ik het aan: ik heb me ingeschreven voor de Vaalserbergtrail in Zuid-Limburg! Ik heb getwijfeld of ik de halve marathon zou doen of toch de 30 kilometer, maar uiteindelijk is het 21 km geworden. Vooral omdat het mijn eerste trailrun is, leek mij het verstandig om rustig aan te beginnen.

De naam zegt het al, de Vaalserbergtrail wordt gelopen in Vaals en gaat niet alleen over asfalt, maar ook door de mooie natuur. De 21km gaat om 11.30 uur van start en de route is echt heel gaaf!

De race

Ik ben vooral benieuwd naar de race. Ik heb vijfenhalf uur de tijd om te finishen, wat best lang is voor 21 km, maar ik heb geen idee hoe snel ik ga zijn. Bij de clinic werd gezegd dat je voor elke 100 meter hoogteverschil een kilometer moet rekenen. Dat zou  voor 700 meter hoogteverschil betekenen dat ik moet uitgaan van 28 kilometer in totaal.

Omdat ik qua tijd dus nog volledig blanco ben, stel ik mezelf ook geen tijd. Mijn doel wordt het uitlopen van deze trail binnen het officiële tijdslimiet!

De voorbereiding

september komt steeds dichtbij en ik moet  nog heel wat trainen om volledig voorbereid aan de start te staan. Ik wil zeker nog wat oefenen met hoogtemeters en daarnaast nog wat duurlopen doen. Met de basissnelheid ben ik momenteel tevreden, dus de focus zal niet liggen op intervallen, maar vooral op duur. Daarom vink ik voor september deze afstanden nog af:

  • 2x hoogte meters trainen Bergschenhoek
  • 1x per week duurloop tot maximaal van 25 km
  • Been- en core-oefeningen voor extra kracht berg op

Als ik de bovenstaande zaken goed train en dat doe ik met een aangepast trainingsschema, weet ik zeker dat ik goed voorbereid aan de start sta op 2 september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *