Trailrunnen

Kan je nog veilig trailrunnen?

Kan je nog veilig trailrunnen?

Eerder heb ik al geschreven over of je nog buiten mag hardlopen tijdens de Corona-uitbraak. Als we alle maatregelen van de RIVM in acht nemen, is het nog steeds mogelijk om (alleen) buiten te gaan hardlopen. Hoe zit het eigenlijk met hardlopen over de trails? Kan je nog steeds veilig trailrunnen in deze tijden?

Veilig trailrunnen hangt af aan een aantal factoren

Buiten hardlopen mag nog steeds, dus trailrunnen mag dan toch ook nog gewoon? Dat is deels waar. Iedereen heeft natuurlijk de foto's gezien van de drukke stranden en natuurparken afgelopen weekend. Het leek wel of heel Nederland opeens buiten te vinden was, terwijl de overheid ons op het hart heeft gedrukt om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Door het gedrag van een klein deel van de Nederlandse bevolking en om het virus sneller in te kunnen dammen zijn er extra maatregelen afgekondigd. Een van die maatregelen is dat burgemeesters noodvorderingen kunnen toepassen op locaties waar het druk is. Dit kunnen, net als afgelopen weekend natuurparken zijn, waar jij graag over trails hardloopt. Als die noodvordering in werking is gesteld, mag je niet op de locatie zijn en ben je dus strafbaar. Hou daarom goed in de gaten of er een noodvordering is, voordat je de natuur intrekt.

Gebruik je gezonde verstand om veilig te gaan trailrunnen

Ga op momenten trailrunnen als het niet zo druk is. Vooral nu de zon lekker schijnt, trekken meer mensen naar buiten om een wandeling in de natuur te maken. Ga op momenten hardlopen over de trails als de dagjesmensen zijn vertrokken en wanneer jij de paden voor jezelf hebt. Op deze manier kan je makkelijk de 1,5 meter afstand tot iedereen bewaren en dat is zo belangrijk om andere mensen niet te besmetten of zelf besmet te raken.

Trailrunnen is niet helemaal zonder gevaren. Gebruik tijdens het lopen ook je gezonde verstand en neem geen extra risico's tijdens het trailrunnen. De zorg heeft het al druk genoeg met alle patiënten die momenteel binnenstromen.

Laat weten voordat je gaat trailrunnen

Zoals ik al eerder zei is trailrunnen niet helemaal zonder gevaren. Vooral als je helemaal in je eentje de natuur intrekt. Mocht er wat gebeuren tijdens hardlopen op de weg dan zijn er genoeg omstanders om je eventueel te helpen. In de natuur is de kans dat je omstanders tegenkomt een stuk kleiner.

Laat daarom aan iemand weten dat je erop uittrekt. Mocht er wat gebeuren, dan weet in ieder geval iemand in je kring dat er iets aan de hand is.

Voorlopig geen trailrunnen voor mij

Helaas ga ik voorlopig niet meer trailrunnen. Dit komt omdat ik in de omgeving weinig onverharde paden heb om over hard te lopen. Wil ik trailrunnen, dan moet ik de auto pakken naar een van de weinige gebieden iets verder weg. Daarom besluit ik, zol ang de maatregelen van de RIVM niet worden terug geschroeft, om voorlopig niet te gaan trailrunnen.

Ga jij wel nog steeds trailrunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *