Trailrunnen

Energie voor de lange run: Tips voor voeding en hydratatie tijdens je trailrun

Voeding tijdens je trailrun

Als je gaat trailrunnen, is het belangrijk om op de juiste manier te eten en te drinken om energie te behouden en uitdroging te voorkomen. Trailrunnen is namelijk een zeer intensieve en veeleisende activiteit waarbij je vaak lange afstanden aflegt en veel calorieën verbrandt. Het is daarom belangrijk dat je voeding tijdens je trailrun op orde hebt. Hieronder vindt je een aantal tips die je daarmee helpen.

1. Plan je maaltijden en snacks vooruit

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle trailrun. Plan vooruit en zorg ervoor dat je voldoende voedsel en snacks hebt om je energie op peil te houden tijdens je run. Overweeg om voedsel en snacks mee te nemen die makkelijk te eten zijn en veel energie leveren, zoals noten, gedroogd fruit, energierepen, en energiegels.

2. Drink voldoende water

Hydratatie is cruciaal tijdens een trailrun. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voordat je begint met hardlopen en blijf gehydrateerd tijdens trailrun door regelmatig kleine slokjes water te nemen. Je kunt ook overwegen om sportdranken of elektrolytische drankjes te nemen om je elektrolytenbalans op peil te houden.

Banner voor de hardloopschema's
In deze video leg ik uit: Hoe, wanneer, wat en hoeveel moet je drinken tijdens hardlopen?

3. Kies voor voedzame voedingsmiddelen

Als je trailrun, heb je voldoende voedingsstoffen nodig om je energie op peil te houden. Kies voor voedzame voedingsmiddelen die veel energie leveren, zoals bananen, zoete aardappelen, volkorenbrood, en noten. Deze voedingsmiddelen bevatten ook vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te presteren.

4. Eet kleine porties

Eet kleine porties tijdens je trailrun om je energie op peil te houden en om maagproblemen te voorkomen. Een grote maaltijd kan leiden tot spijsverteringsproblemen en maagklachten tijdens je run. Kies daarom voor kleine snacks en eet regelmatig om je energie op peil te houden. Niemand zit te wachten op een klotsende buik of maagkrampen.

5. Probeer nieuwe voedingsmiddelen uit tijdens trainingen

Tijdens je trailruns is het belangrijk om nieuwe voedingsmiddelen uit te proberen om te zien welke het beste bij jou passen. Dit kun je het beste doen tijdens trainingen en niet tijdens een belangrijke wedstrijd. Je weet namelijk niet of de nieuwe voeding goed valt. Kom tijdens je trailrun niet voor verrassingen te staan en probeer ze daarom uit tijdens trainingen.

Voeding tijdens je trailrun kan het verschil maken!

Voeding speelt een belangrijke rol tijdens een trailrun. Vooral als de trailrun over een lange afstand gaat. Door goed te plannen en voedzame voedingsmiddelen te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je energie op peil blijft en dat je optimaal blijft presteren tijdens je trailrun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *