Fitness

Een opklapbare en verstelbare fitnessbank voor thuis

Een verstelbare fitnessbank voor thuis die opklapbaar is kopen

Een fitnessbank vind je vooral in de sportschool, maar wil je er ook één voor thuis? Waar moet je dan opletten en waar moet een fitnessbank minimaal aan voldoen? Wanneer je er een verstelbare fitnessbank zoekt voor thuis is het verstandig om te kijken naar eentje die opklapbaar is. In dit artikel vind je daarom de beste opklapbare fitnessbanken.

Wat is een fitnessbank?

Een fitnessbank wordt gebruikt bij veel verschillende oefeningen. Daarom mag hij zeker niet ontbreken in je eigen fitnessruimte. Wanneer je door een sportschool loopt zie je deze bankjes vooral voor de losse gewichten staan. Je kan namelijk een fitnessbank goed combineren met het gebruiken van dumbells, maar ook zonder gewichten mag de fitnessbank thuis niet ontbreken.

Als je een fitnessbank, ook wel trainingsbank genoemd, voor thuis zoekt is het verstandig om te kijken naar een opklapbare variant. Een fitnessbank die opklapbaar is neemt namelijk veel minder ruimte in. Dat is vooral handig wanneer je het trainingsbankje even niet gebruikt.

De verstelbare trainingsbank voor thuis

Er zijn veel verschillende soorten trainingsbanken. De meest bekende is de verstelbare fitnessbank, maar naast deze variant zijn er nog andere:

  • Vlakke fitnessbank
  • Buikspier trainingsbank
  • Multifunctionele fitnessbank
  • Opklapbare fitnessbank

Welke het beste bij jou past, hangt uiteraard af waar je hem voor gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een trainingsbank die je vooral ook ziet in de sportschool? Dan hebben we het over de populaire verstelbare fitnessbank. Voor thuis gebruik is het fijn dat je het bankje ook nog kan opklappen. Zo hou je meer ruimte over voor andere fitnessartikelen in je eigen thuis sportschool!

Wat zijn de voordelen van een verstelbare fitnessbank die opklapbaar is?

Eigenlijk is het grootste voordeel van een opklapbare trainingsbank dat hij weinig ruimte in beslag neemt. Je kan hem makkelijk opruimen. Meestal zijn deze varianten ook iets lichter dan de ‘normale' verstelbare trainingsbankjes. Je kan ze dus ook makkelijk vervoeren. Ben je van plan om de trainingsbank overal mee naar toe te sjouwen? Dan heb je het meest aan een verstelbare fitnessbank die opklapbaar is.

Het nadeel van een opklapbare trainingsbank is dat hij minder zwaar te belasten is. Waardoor je minder zware oefeningen kan doen op het bankje en qua stabiliteit iets inlevert. Gelukkig zijn er voldoende opklapbare fitnessbanken te koop, waarbij je weinig aan kwaliteit inlevert.

Wat is een goede verstelbare fitnessbank die opklapbaar is?

Er zijn veel merken met hun eigen opklapbare bankjes op de markt. Voor ieders budget heb je een prima bankje. Bij de Decathlon vind je de Domyos Fitnessbank 500 al voor 70 euro. Wanneer je een een trainingsbankje zoekt die je meer kan belasten, dan betaal je ook iets meer. Bij Bol.com heb je de verschillende bankjes in meerdere prijsklasses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *