Fitness

Blijf fit met een fiets onder je bureau

Fiets onder bureau. Blijf fit met een stoelfiets

Werk je thuis en wil je gelijk aan je conditie werken? Waarom deze twee niet combineren? Met een fiets onder je bureau kan je conditie verbeteren, terwijl je aan het werken bent. Persoonlijk fiets ik normaal gesproken 40 kilometer per dag. Door Corona werk ik nu grotendeels thuis en mis ik mijn fietskilometers. Met een stoelfiets kom ik toch aan mijn fietsuurtjes.

Wat is een stoelfiets?

Wanneer je in een sportschool fietst heb je meestal een flink apparaat onder je kont. Deze fiets past natuurlijk niet onder je bureau. Gelukkig is er een uitvinding opgekomen en dat is de stoelfiets. Een stoelfiets is een klein fitnessapparaat die je makkelijk onder je bureau kan plaatsten. Je gebruik je bureaustoel als zitting. De trapbeweging maak je dan met de stoelfiets. Je kan dus fietsen wanneer je achter je computer zit te werken of wanneer je op de bank TV zit te kijken.

Blijf fit met een stoelfiets

Door gebruik te maken van de fiets onder je bureau stimuleer je de bloedsomloop. Waardoor je fitter en vitaal gaat voelen, dan wanneer je de gehele dag stil zit achter je bureau. Naast het stimuleren van je bloedsomloop helpt een half uur fietsen je ook scherper en alerter te zijn. Dit allemaal kan je doen wanneer je gewoon binnen zit. Ideaal voor het najaar, wanneer het weer te nat en vies is om een rondje buiten te gaan fietsen.

Alternatieven voor een fiets onder je bureau

Een stoelfiets is niet het enige fitnessapparaat die je kan gebruiken terwijl je werkt. Alternatieven zijn bijvoorbeeld een deskbike of een hometrainer met een bureau. Dit zijn echter flinke apparaten en heb je niet de voordeel dat het klein is en makkelijk op te bergen. Daarnaast zijn de kosten van deze alternatieven een stuk groter dan een stoelfiets. Een stoelfiets heb je al voor tussen de 30 en 50 euro. Terwijl je bij een deskbike of een hometrainer al gauw over honderden euro's praat.

Wil je ook graag fit blijven terwijl je werkt? Bij Bol.com heb je veel verschillende stoelfietsen, met en zonder display, in verschillende prijsklasses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *