Fitness

De weerstandsbanden set kan veelzijdig worden ingezet

Weerstandsbanden set ideaal hulpmiddel bij thuis fitnessen

Als je thuis veel fitnesst dan mag een weerstandsbanden set zeker niet missen in jouw fitnesscollectie. Deze set kan namelijk veelzijdig worden ingezet. Wanneer het leg-day is of je wilt je bovenlichaam trainen de weerstandsbanden set komt altijd van pas!

Wat is een weerstandsbanden set?

Een weerstandsbanden, of wel resistance bands, set zijn een aantal rubberen banden die bij elkaar horen. Elke band heeft zijn eigen kleur. De kleuren duiden de weerstand aan. Hoe meer weerstand een band geeft, hoe zwaarder hij is tijdens je oefeningen. De meeste sets bestaan tussen 4 en 6 verschillende banden, met elke een eigen kleur en weerstand.

Waar kan je de resistance band set allemaal voor gebruiken?

Het mooie aan deze banden is dat je ze echt, maar dan ook echt, overal voor kan gebruiken. Vooral voor thuisoefeningen is het een ideaal hulpmiddel. Je hebt niet allemaal grote fitnessapparatuur nodig om het beste uit je workout te halen. Een setje van een aantal banden is al voldoende. Je kan bijvoorbeeld je beenspieroefeningen verzwaren met deze banden.

7 beenspieroefeningen met een weerstandsband

Maar de set kan nog op veel andere manieren worden ingezet. Naast je benen kan je ook je bovenlichaam, rug-, bil- en buikspieren aansterken. Er zijn tal van oefeningen die je kan uitvoeren met deze set.

Weerstandsbanden is ideaal om kracht op te bouwen

Persoonlijk gebruik ik deze rubberen banden, omdat ik het een ideaal hulpmiddel vind om kracht op te bouwen. Door de verschillende zwaarte van de banden kan je de set makkelijk gebruiken om kracht langzaam op te bouwen. Je begint namelijk met een lichte band en elke keer kan je een band gebruiken die een stap zwaarder is. Is bij een oefening een band net te zwaar? Dan kan je weer makkelijk een stapje terug doen. Door deze manier van trainen raakt je lichaam niet snel overbelast en kan je thuis verantwoord trainen.

Waar kan ik de weerstandsbanden set bestellen?

Goed nieuws! Een setje weerstandsbanden kost niet veel. Voor 12 euro ben jij al eigenaar van een veelzijdig set rubberen banden. Bij Bol.com kan je deze set bestellen. Je krijgt niet alleen de weerstandsbanden, maar ook een draagtas. Zo kan je ze nooit kwijt raken. Dat is niet het enige! Je krijgt ook een handleiding met verschillende oefeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *