Fitness

Thuis trainen met een push-up board heeft veel voordelen

Wat is een push-up board en welke oefeningen kan je er mee doen?

Mede door Corona zijn veel mensen thuis gaan werken. Waardoor we te weinig beweging krijgen. Misschien is daarnaast ook je favoriete sportclub dicht. Wil je toch thuis fitnessen? Dan is een push-up board zeker wat voor jou. Wat is het en welke oefeningen kan je allemaal met een opdruksteunbord doen?

Wat is een push-up board?

Voordat ik uitleg welke oefeningen je allemaal kan doen met een push-board leg ik je eerst uit wat het is. Het is een bord met verschillende gaten en kleuren. In de gaten kan je de steunen plaatsten, waarmee je kan opdrukken. Door de verschillende standen op een push-up board kan je verschillende spiergroepen trainen. Sommige opdruksteunborden hebben wel meer dan 10 verschillende manieren om de steunen te plaatsten. Elke kleur staat voor een andere spiergroep. Je kan dus thuis een complete workout voor je armen en schouders doen.

De voordelen van een push-up board

Waarom is het zeker een aanrader om een opdruksteunbord in je fitnesscollectie thuis te hebben?

  • Gemakkelijk te gebruiken voor beginners en gevorderden
  • Ideaal hulpmiddel voor spieropbouw en conditie
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Specifiek een bepaalde spiergroep trainen
  • Goede grip door het anti-slip materiaal

Welke oefeningen kan je allemaal doen met een opdruksteunbord?

Door de verschillende kleurmarkeringen weet je direct welke spiergroep je traint. Met de oefeningen leg je wel nadruk op de verschillende gebieden van je borst-, triceps, biceps en schouderspieren. De oefening die je uitvoert is opdrukken, maar door de steunen op verschillende posities te plaatsten, train je juist die specifieke groepen. Naast de kan het bord ook gebruiken voor verschillende plankoefeningen.

oefeningen met een push-up board

Wanneer je een push-up board koopt krijg je vaak een uitleg over welke kleuren overeen komen met welke spiergroepen. Daarnaast wordt er ook vaak een trainingsschema meegeleverd. Zo haal jij het meeste uit je opdruksteunbord en train je het meest efficiënt je bovenlichaam.

Nog geen ervaring met push ups?

Als je nog geen ervaring heb met opdrukken, vraag je misschien af of dit fitnessapparaat wel wat voor jou is. Zelfs als beginner is een push-up board zeker een apparaat waar jij mee uit de voeten kan. In het begin kan je misschien last hebben van een trillende armen. Dit komt omdat je spieren maximaal moet werken om te kunnen opdrukken. Daarnaast kan het zijn dat je nog niet genoeg knijpkracht in je handen hebt. Met de traditionele push up plaats je de handen plat op de grond. Wanneer je opdrukt met een push-up board heb je de beugels beet. Met dit bord train je dus niet alleen je armen, maar je krijgt ook meer kracht in je handen. Ga je beginnen met de push up oefeningen? Bouw het dan wel langzaam op!

Waar kan ik een opdruksteunbord kopen?

Waarschijnlijk kan je een push-up board in verschillende fitnesswinkels kopen. Als je online een opdruksteunbord wil kopen? Dan raad ik in om het bord via Bol.com te bestellen. Naast het bord krijg je ook een set weerstandsbanden, trainingsschema en handvatten. Je hebt dus gelijk een volledige set om thuis lekker te fitnessen! Wil je kleiner beginnen, maar wel meer variatie in het opdrukken? Dan heb je al voldoende aan push-up bars.

Heb jij al een opdruksteunbord en wat zijn jouw ervaringen? Vind jij het ook een ideaal hulpmiddel om thuis te fitnessen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *