Persoonlijk

De kogel is door de kerk – Ingeschreven voor mijn eerste hardloopwedstrijd van 2020

Ingeschreven voor mijn eerste hardloopwedstrijd van 2020 - de 10 van Rhoon

Alle plannen die ik, het begin van het jaar, had gemaakt zijn dankzij Corona in de ijskast komen te staan. Het begon er zelfs op te lijken dat ik dit jaar helemaal geen hardloopwedstrijd meer zou lopen. Na lang wikken en wegen heb ik mij toch ingeschreven voor mijn eerste en waarschijnlijk de enige hardloopwedstrijd van 2020. Er is een nieuw hardloopevenement in het dorp waar ik woon, de 10 van Rhoon.

Een hardloopwedstrijd in het altijd gezellige Rhoon

Toen ik begin dit jaar de eerste editie van de 10 van Rhoon voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik dit hardloopevenement MOET lopen. Groot deels van het parcours overlapt met de route die ik vaak loop tijdens hardlooptrainingen. Een hardloopwedstrijd zo dicht bij huis wil ik niet missen. Toch door Corona heb ik lang getwijfeld of ik mij wel zou inschrijven. Nu er al een aantal hardloopwedstrijden Corona-proof worden georganiseerd heb ik alle vertrouwen in de organisatie om een goed en veilig evenement neer te zetten.

Niet 1, maar 2 keer ingeschreven

Naast de 10 kilometer loop ik ook de kinderloop van 1 kilometer. De eerste keer dat ik samen met mijn dochter een rondje gaat lopen. Eerder heb ik geschreven dat ik nog even zou wachten, omdat mij dochter nog te jong is, met inschrijven van een hardloopwedstrijd. Maar een kilometer samen lopend volbrengen volstaat ook. We starten om 12:30 en ik hoef pas om 14:30 te beginnen aan mijn 10 kilometer. We hebben dus twee uur de tijd om de kilometer te rennen, dat moet wel goed komen. Ik ben zo benieuwd wat ze van alles gaat vinden. Van de start tot aan de finish wordt een geweldige ervaring. Ik zie haar nu al trots met haar behaalde medaille staan.

Persoonlijk record aan flarden rennen tijdens de 10 van Rhoon

Een 10 kilometer hardlopen lukt mij wel, maar omdat het mijn enige hardloopwedstrijd van 2020 is wil ik mijzelf verbeteren. Ik wil mijn persoonlijk record op de 10 kilometer van 48:53 verbeteren. Ik ben al een aantal weken hard aan het trainen om mijn basissnelheid te verhogen en omdat ik het parcours goed ken, moet het zeker lukken. Stiekem hoop ik rond de 45 minuten te finishen, maar mijn doel wordt in ieder geval sneller dan 48:53 te lopen.

Heb jij al een hardloopwedstrijd gelopen tijdens de Corona-tijd? Wat zijn jouw ervaringen, voor herhaling vatbaar of wacht je liever totdat Corona de wereld is uitgeholpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *