Fitness

Push-up bars – jouw handige trainingsvriendjes

Push-up bars, ook wel opdruksteun genoemd

Wil je meer uit je thuistrainingen halen? Dan zijn push-up bars wat voor jou. Deze handige trainingtool kan jij extra variëren met opdrukken. Door te variëren met verschillende oefeningen train je efficiënter en zal je meer uit je trainingen halen.

Wat zijn push-up bars?

Een push-up bar, ook wel opdruksteun genoemd, zijn kleine handige handvatten die je op de grond legt en gebruikt tijdens het opdrukken. Door het compacte formaat wordt hij veel thuis gebruikt. Het is een ideaal hulpmiddel om te variëren met opdrukoefeningen.

Je vindt ze in verschillende maten en vormen. De meest bekende zijn de push-up stands, degene die op handvatten lijken. Dat is niet de enige vorm. Je hebt ook de ronde variant en paralletes. De ronde vorm geeft meer stabiliteit, maar zijn minder hoog. De paralletes zijn multifunctionele stands die gebruik kan worden voor push-ups, maar word ook in de turnwereld gebruik voor het maken van handstands. Als laatste heb je ook het push-up board. Dit is een bord waarmee je makkelijk verschillende spiergroepen kan trainen tijdens het opdrukken

Banner voor de hardloopschema's

De voordelen van een opdruksteun

Je zal je afvragen waarom je in hemelsnaam een push-up bar nodig hebt voor het opdrukken. Dat kan toch ook prima op de grond? Daar heb je zeker gelijk in, maar het gebruik van een opdruksteun heeft toch zijn voordelen:

  • Je kan verder doorzakken tijdens het opdrukken
  • Minder pijn aan je polsen door een betere stand van je hand
  • Makkelijk variaties aanbrengen aan je opdrukoefeningen
  • Goed en makkelijk mee te nemen

De belangrijke factoren van push-up bars

Uiteraard moet je niet blind een push-up bar aanschaffen. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je op moet letten. Een van die belangrijke factoren is grip. Je wilt namelijk niet dat de steun wegglijdt wanneer je aan het opdrukken bent. Naast grip aan de onderkant van de push-up bar is het ook belangrijk dat je voldoende grip bij het handvat hebt.

Naast het grip is ook de hoogte van belang. Hoe hoger je push-up bar is, hoe verder je kan doorzakken tijdens het opdrukken. Verder door kunnen zakken betekent dat je oefeningen meer effectiviteit hebben. Als beginner zal je misschien nog niet zo ver door hoeven te zakken, dan is de hoogte niet van belang. Wil je juist wel gebruik maken van een grotere beweging, let dan zeker op de hoogte van de opdruksteun.

Waar kan ik de push-up bars kopen?

Je zal deze trainingsvriendjes in de meeste fitnesswinkels vinden. Wil je de opdruksteunen online bestellen? Dan hebben ze bij Bol.com een flink aanbod aan verschillende push-up bars. Let op de twee aandachtspunten die hierboven zijn beschreven voordat je een push-up bar koopt, maar door het brede aanbod zit er zeker wat voor jou bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *