Hardloopschema's

Je PR verbeteren op de halve marathon met dit snelle hardloopschema

Hardloopschema voor een snelle halve marathon

Heb je een halve marathon op de planning staan en je wilt je tijd graag verbeteren? Dan is dit hardloopschema voor een snelle halve marathon zeker wat voor jou. Door 8 weken lang verschillende hardlooptrainingen af te wisselen wordt je over de hele linie een betere en snellere hardloper.

Is het hardloopschema voor een snelle halve marathon geschikt voor mij?

Voordat je aan dit hardloopschema begint is wel enige hardloopbasis vereist. Van bankhanger loopt je niet gelijk naar de finish van een halve marathon. Wil je beginnen met dit hardloopschema? Dan heb je minimaal 1 keer de finish gehaald van deze afstand. Heb je nog nooit de 21,1 kilometer uitgelopen? Volg dan eerst het hardloopschema halve marathon voor beginners.

Dit trainingsschema is namelijk gericht om je persoonlijk record te verbeteren en niet zozeer te werken aan je duurvermogen. Wil je de kilometers uitbreiden om uiteindelijk de finish te halen? Dan raad ik zeker het trainingsschema voor beginners aan. Wanneer je dit schema hebt uitgelopen, kan je beginnen aan dit hardloopschema voor een snelle halve marathon.

Waarom word ik sneller met dit trainingsschema?

Hoe kan je vooraf al weten dat ik sneller bent na het lopen van het trainingsschema voor een snelle halve marathon? Door elke week te wisselen met verschillende hardlooptrainingen werken aan verschillende aspecten van het hardlopen. We verbeteren in 8 weken het duurvermogen, anaerobisch vermogen, spieropbouw en conditie. Door aan al deze aspecten te werken worden we over de hele breedte een snellere en betere hardloper. Hierdoor komt je basissnelheid op de halve marathon hoger te liggen en is de kans groot dat je PR verbetert!

Het hardloopschema voor een snelle halve marathon

Hieronder vind je het hardloopschema voor een snelle halve marathon. Neem na elke hardlooptraining minimaal 1 dag rust. Dan staat je weer helemaal hersteld en fris aan de start voor de volgende training.

Dag 1Dag 2Dag 3
Week 1Tempotraining: 7,5 kilometerInterval: 2 min, 1 min rust, 8 keerDuurloop: 12,5 kilometer
Week 2Interval: 800 meter, 2 min rust, 6 keerFartlek-intervaltraining: 30 minutenTempotraining: 8 kilometer
Week 3Heuveltraining: 30 minutenInterval: 2 min, 1 min rust, 10 keerDuurloop: 15 kilometer
Week 4 (rustweek)Tempotraining: 5 kilometerRustDuurloop: 10 kilometer
Week 5Interval: 800 meter, 2 min rust, 7 keerInterval: 2 min, 1 min rust, 12 keerTempotraining: 9 kilometer
Week 6Heuveltraining: 45 minutenFartlek-intervaltraining: 45 minutenDuurloop: 17,5 kilometer
Week 7Tempotraining: 9,5 kilometerInterval: 2 min, 1 min rust, 10 keerTempotraining: 10 kilometer
Week 8Interval: 800 meter, 2 min rust, 8 keerRustSnelle halve marathon

Met hoeveel heb jij je tijd verbetert op de halve marathon?

4 gedachten over “Je PR verbeteren op de halve marathon met dit snelle hardloopschema

    1. Hi Fanny,

      Dat hangt een beetje af hoe snel je gemiddeld loopt. Ik zou iets sneller dan je 5 kilometer tempo rennen. Ren jij bijvoorbeeld 6 min/km over 5 kilometer, dan zou ik voor de tempotraining 5:45 min/km als tempo aanhouden.

      1. Hey Wim, ok bedankt ik bedoelde de lange duurloop. Dus stel mijn beoogde tempo voor de halve marathon is 5 min/km. Welk tempo hou ik dan aan bin de lange duurloop. Alvast Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *