Training

Trailrun clinic – Bergje op en af in Zoetermeer

Oefenen met trailrunnen door meedoen aan een trailrun clinic

Nadat ik mijn eerste doel, het lopen van een marathon, had bereikt, heb ik me gericht op mijn volgende doel: het lopen van een trailrun! Het Limburgse heuvellandschap blijkt de uitgelezen plek om dit te doen en daarom heb ik gekozen voor de Vaalserbergtrail van 21 km. Om mij voor te bereiden heb ik mij ingeschreven voor de trailrun clinic – Bergje op en af in Zoetermeer.

Trailrun clinic

Ik heb totaal geen ervaring met lopen van trails. De enige kennis die ik heb, is van het kijken van filmpjes op YouTube. Om me niet helemaal in het diepe te gooien in Vaals, besloot ik een trailrun training te volgen. Op deze manier krijg ik meer gevoel bij het omhoog lopen en afdalen. Daarnaast kan ik dit thuis niet trainen. Het enige wat ik omhoog kan lopen is de plaatselijke dijk en viaduct, wat beide verharde wegen zijn in plaats van trails.

Met hulp van Google kwam ik uiteindelijk uit bij ‘De Vrolijker Loper’ en heb ik me ingeschreven voor de trailrun clinic ‘bergje op en af’ in Zoetermeer. 

Bergje op en af

De trailrun clinic vond plaats op zondagochtend in de buurt van Snowworld in Zoetermeer. Rondom dit ski-paradijs vind je namelijk aan aantal hoogtemeters. Het lijkt niet per se op de Kilimanjaro, maar het is wel genoeg om mee te trainen. We begonnen met een voorstelrondje, maar daar waren we snel klaar mee, aangezien ik slechts samen was met één andere cursist.

Na een warming-up en aantal meters te hebben ingelopen, werd de techniek uitgelegd. Dit was een goede start om zelf aan de slag te gaan met draven.

Bergje op was geen probleem. Je moet voornamelijk goed blijven kijken waar je je voeten neerzet en hoe je je kracht verdeelt. Het was niet heel erg technisch, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd met het afdalen. Hier kwam namelijk juist veel techniek bij kijken. Ik had in het begin veel moeite om niet uit balans te raken. De ene afdaling ging dan ook beter dan de andere en ik merkte dat ik dit niet met één trailrun clinic onder de knie ging krijgen. Gelukkig kreeg ik er na heel wat bergjes op en af wel veel meer gevoel bij. 

Het grote voordeel aan de trailrun training was vooral dat ik een beeld heb wat ik enigszins kan verwachten in Vaals! Daarom vind ik deze trailrun clinic ook zeker een aanrader voor de beginnende trailrunner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *