Wedstrijdverslag

De Feyenoord Foundation FunRun!

Start van de Feyenoord Foundation FunRun

Het lopen van deze run was zeker meer voor de fun dan om echt een goede tijd te lopen. Door de verschillende hoogtemeters, de tribunes en de trappen, was het vrij moeilijk om heel snel te zijn. In plaats van een goede tijd neer te zetten, ging het vooral om de ervaring, hardlopen door de catacomben van Feyenoord, het veld op en natuurlijk de tribunes. Dit alles maakte het tot een uniek hardloop-evenement!

De Feyenoord Foundation FunRun

De start was op een woensdagavond om 20:30 uur. Gelukkig was het op een avond, want overdag waren de temperaturen een stuk hoger. Zelfs om 20:30 uur is het nog erg warm, dus dat wordt sowieso zweten. De start van de 10 kilometer was aan de achterkant van De Kuip en dit was hetzelfde rondje als de 5 kilometer, maar dan 2 keer.

Het eerste deel was prima te doen. We werden eerst naar het trainingscomplex geleid, om daarna via het Viaduct om De Kuip heen te lopen. Het ging heel goed, al begon ik wel iets te enthousiast aan de eerste twee kilometers. Deze had ik binnen de 10 minuten afgelegd.

Het zware gedeelte begon eenmaal in de Kuip. Eerst kwam de klim op de tribune en daarna verdwenen we via de achterkant weer achter de tribune. Dit gedeelte begon ik echt goed te voelen. Via de buitenkant van de Kuip kwam je uit bij de catacombe. Dit was samen met het veld het leukste gedeelte van de run. Zo bizar en bijzonder om daar opeens te lopen!

De finish

Ik had mezelf als doel gesteld om binnen het uur te lopen en dat is gelukt! In 59:22 kwam ik over de finish. Het bleek uiteindelijk ook geen 10km, maar eerder 9,6km. 10 km binnen het uur was mij denk ik niet gelukt. Vooral op de trappen verloor ik veel tijd en kreeg ik verzuring in mijn benen.

Echter, ik vond het een zeer geslaagde run. Vooral als je Feyenoord fan bent, is het super gaaf. Je rent door delen van de Kuip waar je normaal nooit komt. Hardlopen over de trappen van de catacombe richting het veld is wel echt een ervaring op zich.

Voor degenen die 10 km te ver vinden is er ook een 5 km run. Dit is hetzelfde rondje, maar dan 1 keer in plaats van 2. Ik ben fan en raad hem zeker!

De run wordt meestal georganiseerd op een doordeweekse avond in mei.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *