Na

Kwark na het hardlopen helpt mee aan het herstel

Kwark eten na het hardlopen voor een sneller herstel

Wist je dat je met de juiste en gezonde voeding sneller kan herstellen? Het is belangrijk om na elke hardlooptraining of -wedstrijd je eiwitten en koolhydraten weer aan te vullen. Door het hardlopen is je lichaam door de reserves heen en daarom moet je deze weer gauw aanvullen. Een bak kwark eten na het hardlopen zorgt dat je lichaam weer voldoende voedingstoffen binnen krijgt.

Kwark zit boordevol met eiwitten

Wanneer je kiest voor de magere variant van kwark dan zit er in verhouding veel eiwitten in. Er zit namelijk 10,5 gram eiwit per 100 gram magere kwark. Vergeleken met andere producten zit in magere kwark veel meer eiwitten. Daarom wordt kwark door veel sporters na een training gegeten. Er zit namelijk geen vet in, maar is wel rijk aan eiwitten.

Deze stof is ook nodig voor het herstel. Proteïne zorgen er namelijk voor dat de kleine scheurtjes in je spieren weer worden hersteld. Deze scheurtjes ontstaan na een zware inspanning, zoals een training of een wedstrijd. De scheurtjes veroorzaken ook de spierpijn de dagen er na.

Niet alleen eiwitten zijn belangrijk

Met alleen kwark ga je het niet redden. Je lichaam heeft namelijk meer nodig dan alleen eiwitten. Je moet namelijk ook je koolhydraten aanvullen. Na het hardlopen heeft je lichaam al het energie verbruikt. Voor een goed herstel heeft je lichaam niet alleen eiwitten nodig, maar ook de nodige energie om de boel weer te herstellen.

Voeg daarom een aantal gezonde ingrediënten toe aan je kwark. Zoals havermout, fruit (gedroogd), noten of andere gezonde koolhydraatrijke ingrediënten.

Kwark bowl recept voor na het hardlopen

Met dit recept krijg je alle belangrijke voedingstoffen in één keer binnen. De kwark zorgt voor voldoende eiwitten en de granola voor de koolhydraten.

Ingrediënten van de after-run kwark bowl

  • magere kwark
  • 4 eetlepels granola
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries
  • 2 theelepels honing

Vul een schaaltje met magere kwark en voeg de overige ingrediënten toe. Geniet van deze kwark bowl na het hardlopen. Het is niet alleen lekker, maar je hersteld ook sneller en je bent eerder van je spierpijn af!

Wat eet jij het liefst na het hardlopen?

2 gedachten over “Kwark na het hardlopen helpt mee aan het herstel

  1. Wat een leuke website en YouTube kanaal heb je Wim! Dank voor alle nuttige informatie! Vraagje, welke Granola/Muesli gebruik jij? Ikzelf ren vaak voor het eten een rondje en eet daarna vaak kwark en een boterham. Graag zou ik muesli door de kwark doen echter is dit vaak zo zoet.. twijfel oa aan de B&F superfood nuts and fruits en de high protein versie. Dank alvast voor je reactie! Gr. Wouter

    1. Hi Wouter, bedankt voor de complimenten. Ik heb gewoon de AH-huismerk muesli. Uiteraard kan je zelf ook muesli of granola maken. Dan heb je meer invloed over hoeveel suiker je gebruikt. Al is het sowieso verstandig om na het hardlopen je koolhydraten aan te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *