Tijdens

Gedroogde abrikozen zijn ideale sportvoeding voor hardlopers

Gedroogde abrikozen is een super food tijdens het hardlopen

Als je een fanatieke hardloper bent, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste voeding te krijgen om optimaal te presteren. Een voedingsmiddel dat je misschien nog niet hebt overwogen tijdens het hardlopen, zijn gedroogde abrikozen. Deze smakelijke gedroogde vruchten bieden tal van voordelen voor hardlopers, en kunnen helpen om je prestaties te verbeteren.

Gedroogde abrikozen geven een energieboost

Hardlopen kost veel energie. Vooral als je langere afstanden gaat hardlopen is het belangrijk om je energie aan te vullen tijdens het hardlopen. Het is daarom belangrijk om de juiste koolhydraten binnen te krijgen voor en tijdens de hardlooptraining of -wedstrijd. Gedroogde abrikozen bevatten veel koolhydraten en zijn een geweldige bron van natuurlijke suikers. Door het eten van deze gedroogde vruchten voorafgaand aan je hardloopsessie krijg je een energieboost waar je gehele hardlooptraining en -wedstrijd profijt van zal hebben. De natuurlijke suikers worden ook snel door je bloed opgenomen, dus je zal je direct energieker voelen.

Verbeterde spierfunctie

Tijdens het hardlopen worden je spieren behoorlijk belast, en daarom is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen om ze goed te laten functioneren. Gedroogde abrikozen zijn een geweldige bron van kalium, wat essentieel is voor spierfunctie. Kalium helpt bij het reguleren van de vochtbalans in het lichaam, wat kan helpen bij het voorkomen van spierkrampen en vermoeidheid tijdens het hardlopen.

Sneller herstel

Na een intensieve hardloopsessie heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Het eten van deze oranje energiebommetjes na je hardlooptraining kan hierbij helpen. Gedroogde abrikozen bevatten namelijk veel vitamine A, C en E, die antioxidanten bevatten die het lichaam helpen bij het herstellen van de schade aan de spieren en weefsels oplopen tijdens het hardlopen. Door je lichaam goed te ondersteunen, zal het herstelproces versnellen.

Gedroogde abrikozen zijn makkelijk mee te nemen

Een ander groot voordeel van gedroogde abrikozen als sportvoeding is dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Je kunt ze makkelijk opbergen in je hardlooprugzak of running belt. Dit maakt ze ideaal als een snelle en gemakkelijke snack voor onderweg, of voor wanneer je een energieboost nodig hebt tijdens een lange duurloop.

Gedroogde abrikozen zijn een geweldige aanvulling op het dieet van hardlopers. Door hun hoge koolhydraatgehalte, kaliumgehalte en antioxidanten kunnen ze helpen bij het verbeteren van de hardloopprestaties, het voorkomen van spierkrampen en het bevorderen van het herstel na het hardlopen. Bovendien zijn ze gemakkelijk mee te nemen en een heerlijke snack voor onderweg. Dus waar wacht je nog op? Voeg de gedroogde vruchten toe aan je sportvoeding en ervaar zelf de voordelen!

Eet jij weleens gedroogd fruit tijdens het hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *