Reviews

De top 7 beste running belts voor hardlopers

De beste top 5 running belts voor hardlopers

Het is altijd een uitdaging om alles mee te nemen tijdens het hardlopen. Hardloopkleding is niet voor gemaakt om je sleutels, telefoon, portemonnee, drinken en eten mee te nemen. Daar komen de running belts om de hoek kijken. In deze handige hardloopgadget kan jij makkelijk je spullen in opbergen en zitten ook nog eens comfortabel tijdens het hardlopen. Hieronder vind je de top 7 beste running belts voor hardlopers!

Waar moet je op letten bij het kopen van een running belt?

Elke hardloop belt is weer anders dan een andere. Voordat je een running belt koopt is het verstandig om na te gaan wat jij belangrijk vindt. Door deze punten op een rijtje te zetten weet je zeker dat je de juiste hardloop belt koopt. Let bijvoorbeeld op de volgende punten: 

 • Voldoende ruimte om je persoonlijke spullen mee te nemen, zoals mobiele telefoon, sleutels en pasjes
 • Loop je veel in de regen? Zoek dan een waterdichte running belt
 • Het kunnen meenemen van extra drinken
 • Een startnummer bevestigen aan de running belt
 • Beter opvallen in het donker door het dragen van een hardloop belt

Waar heb ik de top 7 beste running belts op gebasseerd?

Het belangrijkste criteria waar ik de top 7 beste running belts op beoordeeld hebt is uiteraard wat je allemaal comfortabel kan meenemen tijdens het hardlopen. Dat zijn namelijk ook de voornaamste redenen waarom je een hardloopriem om doet. Naast opbergruimte en het comfortabel zitten heb ik ook gekeken naar de prijs kwaliteit verhouding. Zodat je zeker weet dat je geen miskoop maakt!

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 29,90

Flipbelt Classic - Running belt

FlipBelt is wellicht de meest bekende en gebruikte running belt onder hardlopers. Deze hardloopriem zit fijn om je lichaam en schudt niet op en neer tijdens het hardlopen. Daarnaast heb je veel opbergruimte rondom. Waarbij sommige running belts maar 1 of 2 vakken heeft, kan je met de FlipBelt rondom je spullen stoppen. Zo is er genoeg ruimte om je telefoon, sleutels, pasjes en energiegels op te bergen.

2.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 23,95

Fit Evolve® Sport Heupband

Het voordeel van de FIT EVOLVE sport heupband is dat hij verstelbaar is van taille van 60 t/m 120 centimeter. Je kan deze running belt precies stellen dat hij comfortabel om je heup zit. Daarnaast heb je opbergvakken met ritsen. Je kan hierin veilig je waardevolle spullen stoppen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ze tijdens het hardlopen kwijt raakt. Met de extra reflectiemateriaal val je ook nog in het donker beter op.

3.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 31,00

Nike Double Pocket Flask Belt 2.0

Het grote voordeel van deze running belt t.o.v. de andere merken is dat je naast je waardevolle spullen ook extra vakken hebt op drinken mee te nemen. Staat er een lange duurloop op de planning, dan wil je graag drinken voor onderweg. In een normale running belt is drinken meenemen geen optie. Met de Nike Double Pocket Flask Belt 2.0 heb je naast opbergruimte ook nog ruimte voor 2 extra drinkflessen.

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 18,99

Decathlon HEN sportswear running belt

De heuptas van Decathlon mag zeker niet ontbreken in de top lijst met beste running belts. Het unieke aan deze heupband is de verlichting aan de voorkant. Met de verlichte blauwe streep val je ook nog eens op als je wilt gaan hardlopen in het donker. Uiteraard kan je ook je persoonlijke spullen in deze running belt kwijt. Van mobiele telefoon, passen tot aan sleutels!

5.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 32,90

Asics heuptas met drinkgordel

Ben je op zoek naar een running belt met veel opbergruimte en tegelijk drinken mee kan nemen? Dan is de ASICS heuptas met drinkgordel een aanrader. Je hebt een groot hoofdvak met ritssluiting en twee insteekvakken voor je drinkflessen. Door de ritssluiting hoef je ook niet bang te zijn dat je spullen kwijt raken onderweg. De ASICS heuptas is wel de duurste uit de top 7 beste running belts, maar het is zeker geen miskoop!

6.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 14,95

Goedkoopste running belt van ATHLETIX®

Misschien is de ATHLETIX Running Belt wel de belt met de minste opbergruimte in deze beste top 7 running belts voor hardlopers, maar toch staat hij in deze lijst. Dit is vooral om de prijs-kwaliteit verhouding. Zoek jij een running belt en je wilt niet teveel uitgeven voor deze hardloopgadget? Dan is de ATHLETIX Running Belt zeker een aanrader. Met deze goedkope hardloopriem kan je toch mooi je spullen in opbergen en lekker gaan hardlopen.

7.
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 20,39

Avento Hardloopriem met 2 Drinkflessen

We sluiten de top 7 beste running belts lijst af met de Avento hardloopriem met 2 drinkflesen. Net zoals de Nike Running Belt heb je ook bij deze hardloopriem ruimte voor 2 drinkflessen. Ideaal als je langere afstanden wilt gaan lopen en je drinken mee wilt nemen onderweg. Tussen de 2 drinkflessen heb je ook nog extra opbergruimte voor kleinere spullen, zoals sleutels, pasjes en energiegels.

Verschillende type hardloopriemen

Bij het kopen van een hardloopriem is het verstandig om te kijken welke type het beste bij jou past. Er zijn namelijk verschillende soorten running belts:
 • Hardloopriem met een groot vak: Bijvoorbeeld de Flipbelt die zich als een elastische riem om je heup sluit en heeft slechts één vak om je spullen in te stoppen.
 • Gecompartimenteerde running belt: Dit is de traditionele riem met verschillende vakken en ritsen

Dit is mijn conclusie van de top 7 beste running belts

Ben je op zoek naar een goede running belt? Dan raad ik zeker de FlipBelt Classic – Running belt aan. Deze hardloopriem zit het prettigst en je hebt de meeste opbergruimte. Twee belangrijke aspecten van de een running belt. Wil je ook drinken meenemen onderweg? Kijk dan naar een hardloopriem waarbij je ook ruimte hebt voor drinkflessen zoals de Nike Double Pocket Flask Belt 2.0. Met deze hardloopriem heb ik zelf jaren lang plezierig mee hardgelopen. Wil je niet teveel geld uitgeven voor een heupband? Dan is de ATHLETIX Running belt zeker een aanrader en zeker geen miskoop!

De top 7 beste running belts op een rijtje

 1. Flipbelt Classic – Running belt
 2. Fit Evolve® Sport Heupband
 3. Nike Double Pocket Flask Belt 2.0
 4. Decathlon HEN sportswear running belt
 5. Asics heuptas
 6. ATHLETIX® Running belt
 7. Avento Hardloopriem met 2 Drinkflessen

Welke running belt gebruik jij tijdens het hardlopen?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

2 gedachten over “De top 7 beste running belts voor hardlopers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *