Reviews

Review – Helpt sporthorloge Garmin Forerunner 230 mij aan betere prestaties?

De sporthorloge Garmin Forerunner 230 om mijn pols

Een van de belangrijkste accessoires van een hardloper is een sporthorloge. Als beginnende hardloper heb ik altijd gelopen met alleen de Nike+ App op de telefoon, maar tegenwoordig loop ik met een fijne klok om mijn pols en dat is een wereld van verschil.

Er zijn heel wat sporthorloges op de markt met allemaal andere specificaties. De ene blinkt uit in GPS en de andere weer in het exact weergeven van je hartslag.

Verstoffen in de keukenla

Ik hoefde niet zo lang te zoeken naar de Garmin Forerunner 230, aangezien dit model lag te verstoffen in de keukenla. Mijn vrouw was overgestapt naar de Apple Watch en had dit horloge dus niet meer nodig. Ik dacht in eerste instantie dat een sporthorloge overbodige luxe was, maar nu hij toch niet meer gebruikt werd, kon ik er net zo goed mee hardlopen.

Uitgebreid

Het fijne aan het horloge is dat je prestaties kan volgen tijdens het hardlopen, zoals de duur, pace en afstand. Je hebt bij de Garmin Forerunner de mogelijkheid om deze schermen naar wens aan te passen. Zo heb je de informatie die jij relevant vindt direct op je scherm staan.

De statistieken die je krijgt vanuit het horloge en de synchronisatie met de Garmin App, zijn een stuk uitgebreider dan die van de Nike+ App. Tegenwoordig fiets ik ook elke dag en ook dat meet dit horloge. Hij is langzaam veranderd van sportmodel naar exemplaar dat ik iedere dag draag.

Waarin blinkt de Garmin Forerunner 230 uit?

Ik heb geen vergelijkingsmateriaal als het gaat om sporthorloges, dus deze review is alleen gebaseerd op mijn ervaring met deze Garmin. Wat vooral fijn is aan dit horloge is het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. Er zitten geen duizenden functies op, maar het blinkt uit waar het goed in is, namelijk het bijhouden van hardloop- en fietsprestaties. En laat dat nou net de sporten zijn die ik beoefen.

De Garmin app op de telefoon is ook erg fijn en synct daarnaast perfect met bijvoorbeeld Strava. Het bijhouden van je prestaties is makkelijk en overzichtelijk. Hierdoor krijg je een goed beeld van waar je nu staat en waar je bijvoorbeeld maanden terug stond.

Daarnaast gaat de batterij redelijk lang mee. Nu ik hem dagelijks gebruik, moet ik hem om de 3 á 4 dagen opladen. Dit duurt maar een uurtje, wat eigenlijk niets voorstelt.

Zijn er dan geen minpunten?

Misschien is het niet helemaal een terecht minpunt, aangezien andere Garmin sporthorloges het wel hebben, maar toch wil ik het wel benoemen: dit horloge heeft geen hartslagmeter. Ik vind het best een gemis, aangezien trainingen op basis van je hartslag je prestaties echt kunnen verbeteren.

Andere kleine minpunten zijn:

  • Soms duurt het lang voordat het GPS-signaal is gevonden, vooral als je de horloge net aanzet.
  • De app en het horloge hebben moeite met elkaar te vinden. Je moet de app opnieuw opstarten voordat ze weer kunnen verbinden.

Nooit meer zonder

De minpunten wegen totaal niet op tegen het gebruiksgemak van de Garmin Forerunner 230. Wat ben ik tevreden met dit sporthorloge! Ik zou ook niet meer weten hoe ik zou moeten hardlopen zonder dit fijne model.

Rating 8 / 10

Een gedachte over “Review – Helpt sporthorloge Garmin Forerunner 230 mij aan betere prestaties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *